Keresés
-18O
Győr
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)

Hatsávos lesz az M1 autópálya

Offmedia- 2017.01.23. 12:37
2408
A Budapest-Győr szakaszon 2x3 sávosra bővül a pálya 2023-ra

A parlament honlapján olvasható egy írásbeli kérdés-válasz, amelyből kiderül, hogy a kormány tervezi a m1-es autópálya hatsávossá bővítését - írja a napi.hu. Jelenleg a M-M7 elágazástól Hegyeshalomig 2x2 sáv vezet, amit a Budapest-Győr szakaszon 2x3 sávosra bővítenének. Mindennek 2023-ra kell elkészülnie - annak reményében, hogy a kormány 2024-ben olimpiát tudjon rendezni. A bővítés több mint 90 kilométert érint.

A múlt heti kormányinfón Lázár János már bejelentette, hogy a megnőtt forgalom miatt Budapest és Tatabánya között egészen biztosan, Tatabánya és Győr között pedig valószínűleg 2x3 sávosra kell bővíteni az autópályát. Ott három-négy éves időkorlát hangzott el az építkezésre.


A korábbi fejlesztési tervekből tudható, hogy az M1 bővítése mellett az M7-es három sávossá alakítása is szerepel a tervekben. Jelenleg a balatoni sztráda Székesfehérvár és Budapest között 1x3 és 1x2 sávos. A tervek szerint mind a két oldalon Balatonvilágosig megépítenék a harmadik sávot is.

Az olimpiarendezés jegyében a két autópálya mellett új vasúti és közúti híd is épülne a Dunán. Ezen több száz milliárdos infrastrukturális beruházásokat nem szokás - kormányzati körökben - az olimpiarendezés költségei közé sorolni, mondván, azokat úgyis megépítenék.

Hozzászólások