Keresés
-18O
Győr
2020.12.06., vasárnap (Miklós)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Hősi halottá nyilvánították a gépkarabéllyal fejbe lőtt rendőrt

Hősi halottá nyilvánították a gépkarabéllyal fejbe lőtt rendőrt

Erdélyi József Attila- 2016.10.26. 15:11
4109
A sajtótájékoztató elején leszögezték, hogy kérdésekre nem lesz mód, a nyomozás kezdeti szakasza miatt.

A sajtótájékoztatón jelen volt Papp Károly országos rendőrfőkapitány, Keresztes Imre főügyész és Hajdu János TEK vezérőrnagya.

Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány, Keresztes Imre főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője és Hajdu János, a Terrorelhárító Központ (TEK) főigazgatója.
Forrás:OFF Média

A főügyészség hivatalos személy sérelmére elkövetett, több embert veszélyeztető emberölés kísérlet és lőfegyverrel való visszaélés miatt indított nyomozást – kezdte Keresztes Imre. A Nemzeti Nyomozó Iroda nyílt büntetőeljárásban előre eltervezett házkutatás miatt kísérelt meg bejutni az elkövető otthonába. A bejutás során az elkövető az eljáró rendőrökre 5-6 lövést adott le egy gépkarabéllyal. A rendőrök a szolgálati fegyvereikkel visszalőttek. Az egyik rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen azonnal életét vesztette – tájékoztatta a sajtót a főügyész. Semmilyen módon nem lehetett volna megmenteni az életét. Az elkövető is megsérült – mondta.

Keresztes kiemelte, hogy azért nem adnak bővebb tájékoztatást, mert a mai napon még folynak az elsődleges nyomozati cselekmények: helyszíni szemle és tanúkihallgatás.

A vélt elkövető egy 76 éves férfi. A tűzharcban megsérült, de állapota lehetővé teszi az őrizetbe vételét. Az előéletével kapcsolatosan információk, csak a megalapozott gyanú közlése után adható ki.

Keresztes részvétét fejezte ki…

Papp Károly folytatta: Pintér Sándor belügyminiszter és a rendőrség részvétét nyilvánítja ki az elhunyt rendőr iránt. 46 éves volt, kiemelt főnyomozó, neve Pálvölgyi Péter. Huszonöt éve szolgált a rendőrségnél – mondta a rendőrfőkapitány.

Pálvölgyi Pétert rendőr alezredessé léptették elő és hősi halottnak minősítették. 

Hajdu János, a Terrorelhárító Központ (TEK) főigazgatója.
Forrás:OFF Média

Hajdu János tájékoztatta arról a sajtót: a riasztás 8 óra 3 perckor érkezett a TEK központjába, hogy Bőnyben rendőrök sérültek meg egy intézkedés során. A TEK-esek  a helyszínre érkezés során, azonnal megkezdték a sérült rendőr kimenekítését, azonban be kellett látniuk, hogy kollégájuk életét vesztette.

Hajdu János elmondta, hogy a 76 éves elkövető elzárkózott az ingatlanba és azzal fenyegetőzött, hogy aki közelebb jön, azt kivégzi. A műveleti egység megerősített csapata mielőtt a helyszínre ért volna, már tárgyalt az elkövetővel, aki ekkor már sérült volt. Állapota folyamatosan romlott, elrendelték a behatolást.

Fegyverhasználat nélkül elfogták a férfit. A helyszínen azonnali beavatkozást kellett végezni a sértetten, a TEK sürgősségi orvosai stabilizálták a sértett állapotát, ezt követően lehetett csak a kórházba szállítani.

A sajtótájékoztató végeztével kérdéseket nem lehetett feltenni.


Gyászol a rendőrség!

Magyarország Rendőrsége megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt rendőr családjának fájdalmában.

A rendőrség a rendőrségi épületeken gyászzászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tiszteleg elhunyt munkatársának helytállása előtt.

Magyarország belügyminisztere Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot hősi halottá nyilvánította és előléptette rendőr alezredessé.

Pálvölgyi Péter 46 évet élt - olvasható a rendőrség honlapján.

Hozzászólások