Keresés
-18O
Győr
2020.07.08., szerda (Ellák)

I. Győri Parkoló Nap

Offmedia- 2016.09.22. 15:55
953
Sikerrel rendezték meg az I. Győri Pakoló Nap, azaz “Parking Day” szeptember 22-én csütörtökön, melyet a Mobilitás Hét keretében a győri Belváros, Zechmeister utcai parkoló öblében álmodtak meg a szervezők, a győri KISOSZ és a Magyar Kerékpárosklub Győri Szer-vezete.

A Nemzetközi Autómentes napon, az Európai Mobilitási hét záró napjaként a rendezvényre több száz általános iskolás látogatott ki, hogy találkozhasson Győr városának kiemelkedő sportolóival, hogy Tőlük első kézből sajátíthassák el a teniszhez, az asztali teniszhez, a falmászáshoz, a kézilabdához, a kosárlabdához, vagy éppen a futballhoz vagy az evezéshez kapcsolódó alapmozdulatokat.

A Parking Daykeretében a résztvevők megismerkedhettek azokkal a lehetőségekkel, amire egy parkoló alkalmas, ha ott éppen egy autómentes napon nem autók parkolnak. Együtt pihentek, kávéztak, sportoltak, fényképezkedtek Hugooval a 2017 EYOF kabalafigurájával, akivel együtt kerékpároztak el a rendezvény végén az Ifjúsági Olimpia jó ütemben készülő létesítményeihez.

A rendezvény vendége Radnóti Ákos Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere volt, aki beszédében kiemelte a város felelősségét a sportra nevelésében, s hozzátette kiemelten támogatják minden évben a sportot, hiszen számtalan új létesítményt építettek és zajlanak most is újak építése, a fenntartásra is rengeteg áldoznak és országosan példamutató a sporttámogatási rendszerük is. Ráadásul jövőre az ország első olimpia fesztiválját is megrendezik. Így joggal mondható el, hogy Győr az ország legsportosabb városa.

Tömböly Tamás a győri KISOSZ elnöke, a Magyar Kerékpárosklub Győri Szervezetének vezetője, egyben a rendezvény főszervezője elmondta, hogy kiemelkedő volt az összefogás amely a rendezvény létrejöttét elősegítette, melyet ezúton is köszön azoknak a támogatóknak, akik segítségével a rendezvény bevételeit a Győri Gézengúz Alapítvány javára, sporteszközök vásárlására tudták felajánlani. Mindemellett hozzátette, hogy a rendezvény a jövő évben tovább folytatódik, s az idei évi tapasztalatokat felhasználva a jövő évben új célokkal, új helyszínnel és még több ötlettel tarkítva várják majd az érdeklődőket a II. Győri Parkoló Nap”-ra.

Fotók: Krizsán Csaba

Hozzászólások