Keresés
-18O
Győr
2020.07.09., csütörtök (Lukrécia)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Jakabos Zsuzsanna: "Minden ugyanolyan lesz, mint az olimpián"

Jakabos Zsuzsanna: "Minden ugyanolyan lesz, mint az olimpián"

Gyurina Zsolt- 2017.04.03. 10:29
857
Négy olimpián vett részt, Európa-bajnok, ráadásul az egyik legcsinosabb sportolónak tartják. A győri klubban versenyző nem véletlenül lett az EYOF arca. Vele beszélgettünk.
Egyre közelebb Győr idei nagy rendezvényének, az Európai Ifjúsági Olimpiának (EYOF) a rajtja. Vasárnap kerékpáros tesztversenyt tartottak, előtte három nappal ünnepélyes keretek között mutatták be a sportágak nagyköveteit. Jakabos Zsuzsanna, a Győri USE versenyzője is az esemény egyik arca. Az Európa-bajnoki aranyérmes úszónővel készítettünk interjút.

Off Média: Átélt hasonló élményt, hiszen 2003-ban részt vett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, amit akkor éppen Párizs rendezett, sőt, aranyéremmel gazdagodott.

Jakabos Zsuzsanna: Az ifjúsági olimpián mindig nagyon erős a verseny, nagyon kiélezett a küzdelem. Ennek a korosztálynak ez az első és legnagyobb verseny. Ennek megfelelően a párizsi is nagyon színvonalas volt. Eleve az, hogy tizennégy évesen felvehettem egy versenyen, életemben először, a nemzeti színű melegítőt, életre szóló élményt adott. Akkor még nem tudtam, de azóta számtalan nemzetközi, nagy tornán vettem rész - olimpiákon, felnőtt világ- és Európa-bajnokságon - és visszatekintve pontosan látom, hogy minden ugyanolyan, mint a "nagybetűs" olimpián. Az olimpia az mindig más, mint az egyéb versenyek, a világbajnokságok, kisebb tornák. Az olimpiák ideje alatt a versenyzőket egy helyre szállásolják el, az összes résztvevő egy helyen eszik, ezekből kifolyólag is utánozhatatlan a hangulata. A győri ifjúsági olimpia pedig ezt másolja.

Kammerer Zoltán balján egy másik nagykövet, Jakabos Zsuzsanna
Forrás:Szami/raw agency
Off Média: Mire számíthatnak a győriek az EYOF nyolc napja alatt?

Jakabos Zsuzsanna: Voltam egy pár hazai rendezésű Európa-bajnokságon, ifjúsági kontinensviadalon, ezek pedig mindig nagyon jól szervezett események voltak. Az a tapasztalatom, hogy mi magyarok jól tudunk nagyszabású versenyeket megrendezni. Biztos vagyok benne, hogy Győr is magas színvonalú, kiválóan rendezett világeseménynek lesz a házigazdája. Azt remélem, hogy kirobbanó lesz - ezt is tapasztalatból teszem hozzá. Mi, magyarok, nagyon tudunk szurkolni, az uszodák egy-egy magyar siker után mindig szinte "felrobbannak".

Off Média: Akkor számíthatunk arra, hogy Jakabos Zsuzsannával összefutunk a lelátókon?

Jakabos Zsuzsanna: Remélem, bár sajnos az ifjúsági olimpia egy időben lesz az úszó világbajnoksággal. Még tart a kvalifikációs szakasz, de természetesen nagyon szeretnék azon is részt venni. Ha jól tudom, az úszó világbajnokság egy kicsivel hamarabb kezdődik, mint az EYOF, én pedig mindent elkövetek, hogy az olimpia elején vagy a végén itt lehessek, és legalább két-három napig átélhessem a hangulatot. Persze addig is lesz még feladatom, mint a győri verseny arca, szóval találkozhatnak még velem a szurkolók.

A nagykövetek kezében Hugoo, a torna kabalafigurája
Forrás:Szami/raw agency
JAKABOS ZSUZSANNA
Úszó
Születési idő: 1989 április 3.
Születési hely: Pécs
Magasság: 185 cm
Klubja: Győri USE. Eredményei: olimpiai 7. (2012, London, 200 m pillangó), világbajnoki 5. (2013, Barcelona, 200 m pillangó), Európa-bajnok (2016, London, 4x200 m gyors), Európa-bajnoki bronzérmes (2010, Budapest, 400 m vegyes), rövid pályás Európa-bajnok (2x, 2010, Eindhoven, 200 m pillangó, 400 m vegyes), Ifjúsági Európa-bajnok (4x)

Hozzászólások