Keresés
-18O
Győr
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Magyar Nemzeti Arcvonal: előzetesbe helyeztek két férfit Győrben

Magyar Nemzeti Arcvonal: előzetesbe helyeztek két férfit Győrben

MTI- 2016.11.18. 14:00
1671
Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett egy Pest megyei és egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfit a Győri Járásbíróság csütörtök délután azok közül, akiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) rajtaütés-sorozatában fogtak el kedd reggel.
Rendőrök vezetik el a lőfegyverrel, lőszerrel és robbanószerrel való visszaéléssel gyanúsított férfit (b) a Győri Járásbíróságról 2016. november 17-én. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a férfit.
Forrás:MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A rendőrség a honlapján közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a TEK Bőnyben, Budakalászon, Budapesten, Jászberényben, Mosonmagyaróváron, Rádon, Sajókeresztúron és Vácon állított elő 12 embert, miután a rajtaütésekkor tartott házkutatások során különféle sorozat- és maroklőfegyvereket, valamint robbanóanyagot találtak és foglaltak le. 

Hozzátették, hogy a gyanúsítottak mindegyike összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal elnevezésű szervezet valamelyik ágával. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az 57 éves és a 39 éves gyanúsítottnál végzett házkutatások során gépkarabélyokat, sörétes puskát, lőfegyvernek minősülő géppuskacsövet, összesen mintegy 4500 lőszert, valamint robbanóanyagot találtak a rendőrök. 

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője elmondta: a bíró indoklása szerint fennáll a veszélye annak, hogy a két férfi szabadlábon hagyása esetén megnehezítené a nyomozást. 

A döntés ellen a gyanúsítottak és védőik is fellebbeztek, de a döntés végrehajtására ennek nincs halasztó hatálya - hangsúlyozta. 

Hozzátette: a két férfi, K.O. és B.Sz. előzetes letartóztatásáról azért a Győri Járásbíróságon döntöttek, mert az "ügyükben folyó nyomozást" a Győri Járási Ügyészség felügyeli. 

A Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István.

Hozzászólások