Keresés
-18O
Győr
2020.07.09., csütörtök (Lukrécia)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Megbecsülést érdemel a fizikai munka - országos kampányt indítottak Győrből

Megbecsülést érdemel a fizikai munka - országos kampányt indítottak Győrből

Erdélyi József Attila- 2016.09.22. 09:09
1878
A fizikai munkát végzők megbecsüléséért indítottak kampányt Győrből, a HRC Group kezdeményezésére. A Köszönjük neked programban hat magyarországi város vesz részt és népszerűsítik a két kezű munkát...

Vidó Csilla, a HRC Group ügyvezetője.
Forrás:Krizsán Csaba
 
Magyarországon egyre inkább hiányszakmának számítanak a fizikai munkák, habár a foglalkoztatottak fele végez két kezű munkát. Ezeket az erőfeszítéseket megbecsüléssel kell jutalmazni, ami a Köszönjük neked kampány fő célja. Az emberek ne csak statisztikai adatok legyenek, hanem arcokként, személyes történetekként tekintsünk rájuk - magyarázta Vidó Csilla, a HRC Group ügyvezetője.

A kisalföldi városból indult kampányhoz húsz helyi cég csatlakozott, országszerte pedig több mint száz. A támogatók sorába a MÁV is beállt, akik a kampány plakátjait hat város vasútállomásán és utasvárójában kiállítják. Az országos akció Pécsre, Szolnokra, Ajkára, Tatabányára, Veszprémre és Budapestre is kiterjed.

Simon Róbert Balázs
Forrás:Krizsán Csaba
 
A sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő kiemelte, hogy Győrben hetven százalékos a foglalkoztatottság és 2,2 százalékos a munkanélküliek aránya. Csakúgy mint országszerte, a városban is gondot jelent a szakképzet munkaerő biztosítása, nemcsak a mérnökök, de a fizikai munkások terén is.

Vidó Csilla szerint manapság nem "divat" fizikai munkát végezni, ezért is szeretnék kampányukkal elérni azt, hogy a két kezű munkát népszerűség és megbecsülés övezze.

Forrás:Krizsán CsabaHozzászólások