Keresés
-18O
Győr
2020.07.08., szerda (Ellák)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Soros György 500 millió dollárral segítené a menekülteket

Soros György 500 millió dollárral segítené a menekülteket

Erdélyi József Attila- 2016.09.21. 13:41
413
Soros György - születési nevén Schwartz György - magyar zsidó származású amerikai üzletember, akinek több mint 50 országban működő társadalmi szervezeteket támogató nemzetközi alapítványai vannak, 500 millió dollárt hajlandó adni a menekültek megsegítésére világszerte...

Soros György
Forrás:Getty/Europress

Az újonnan induló vállalkozásokat és szociális kezdeményezéseket szeretnénk befektetésekkel támogatni, amelyeket a migránsok alapítottak. A beruházások célja, hogy ezek a vállalkozások sikeresek legyenek -
nyilatkozta Soros kedden.

Soros György nonprofit szervezeteinek tulajdonában állnának ezek a beruházások, és a nyereség a Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatához folyna be -írja Bloomberg.

Ebből a nyereségből olyan szervezeteket, programokat támogatnának, melyek a menekültek javát szolgálja. Soros olyan szervezeteket akar belevonni a projektbe, mint az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és a Nemzetközi Menekültügyi Bizottság.

Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint a szervezete támogatná Soros kezdeményezését, mert ezek a projektek egyértelműen segítenek a menekülteknek önellátóvá válni, valamint segíti a befogadó közösségek életét is.


Forrás: Bloomberg

Hozzászólások