Keresés
-18O
Győr
2020.07.04., szombat (Ulrik)

Sztrájk fenyeget az Audiban!

Offmedia- 2017.01.24. 09:50
3030
Az autócég bérekre vonatkozó ajánlatát a független szakszervezet elutasította és határozott lépéssel válaszolt
Mint korábban megírtuk, sokallja a győri Audi az Audi Hungária Független Szakszervezet által kért béremelés mértékét, ezért patthelyzet alakult ki. Az Audi Hungaria az idei és a következő évre is bruttó 25 ezer forintos alapbéremelést javasolt, ezen felül pedig 2017-ben 595 ezer, míg jövőre 620 ezer forint választható béren kívüli juttatást. A szakszervezet álláspontja szerint  a 45 ezer forintos alapbéremelés mellett mindkét évre 650 ezer forintos béren kívüli juttatás lenne számukra a megfelelő.

Hétfő este került fel a szakszervezet honlapjára a hír, miszerint az Audi Hungária Független Szakszervezet bizalmi testülete, a munkáltatónak a bizalmi értekezletig üzleti titokként kezelt új ajánlatát egyhangú szavazással elutasította. Emellett a bizalmi testület a munkáltatóval folytatott bértárgyalást, mint kollektív munkaügyi vitát eredménytelennek nyilvánította és megalakította a sztrájkbizottságot.

...vita eredménytelen, itt a sztrájkbizottság...

Indoklásként megírták, hogy a vállalat új ajánlata több ponton is elfogadhatatlan a szakszervezet számára, mivel "az alapbéremelések érthetetlen módon több lépcsőben történnének meg", továbbá a munkáltató az ajánlatából törölte a korábban „jubileum bónuszként” már kidolgozott juttatási elemet is.

A sztrájkbizottság megalakulása azt jelzi, hogy a szemben álló felek ragaszkodnak álláspontjaikhoz - egyelőre távolinak tűnik a megegyezés...

Hozzászólások