Keresés
-18O
Győr
2020.07.09., csütörtök (Lukrécia)

Turbó körforgalom készül a Szauter Ferenc útra is

Offmedia- 2017.05.11. 09:12
5545
A munkálatok megindultak, az út menti fákat kivágták, eltűnt a rossz helyen álló épület.

Az idén induló győri fejlesztések sorába tartozik a Szauter Ferenc út fejlesztése, amelynek értelmében a Nagy Imre út és Szent Imre út közötti szakaszán kibővítik az útpályát, kétszer kétsávosra (egyes térképeken ezt a részt még a 82-es főút részének ábrázolják). A Nádorvárosi temető környékén reggel és délután, csúcsforgalom környékén különösen sok autó torlódik össze a kétszer egy sávon, ennek kiküszöbölésére növelik a sávokat, és a Nagy Imre út betorkollásánál úgynevezett turbó körforgalmat alakítanak ki. A beruházás várhatóan 2017. második félévében kezdődik és 2018. tavaszára készül el, de már elkezdődtek az előkészítő munkák: az út menti fákat kivágták, felvonultak a munkaképek, egy útban lévő sarki házat eltakarítottak a körforgalomnál.


Mint az a projekt (pontos néven: Győr, 83. számú főút – Szauter Ferenc út – 82. számú főút csomópont és az azokat összekötő út kapacitásbővítő átépítése) leírásában olvasható, az út kapacitás-növekedése révén csökkenni fog a lakóterületekre átszivárgó forgalom nagysága és javul a közlekedésbiztonság is. A több mint 200 méter hosszú, 2-szer 2 sávos közlekedési pálya után 2 méter széles gyalogjárda épül, a Szauter út mindkét végére többsávos, fonódásmentes, turbó körforgalom kerül. A tervezett körforgalmak közül, 2015-ben uniós forrásból már megvalósult a 83-as úthoz kapcsolódó többsávosra bővített körforgalom.

Forrás:Google Maps

A kormányhatározat értelmében meglévő burkolt útszakaszokat újítanak fel, új útszakaszokat építenek ki, csapadékvíz-elvezetéssel, közművédelemmel. Ezenkívül parkolóhelyeket, közvilágítási hálózatot, kerékpáros útvonalat és biztonságos gyalogosközlekedést biztosító járdákat építenek ki, valamint buszmegállókat helyeznek el.

Hozzászólások