Keresés
6O
Győr
2017.11.19., vasárnap (Erzsébet)

96 évesen szerezte meg első diplomáját egy japán férfi

MTI- 2016.06.03. 16:47
166
A lényeg, hogy megvan...


Rendkívül boldog vagyok. A tanulás bármely életkorban szórakoztató

- mondta Hirata Sigemi a takamacui otthonában összegyűlt újságíróknak, felmutatva a Guinness Világrekordok szerkesztőségétől kapott igazolást.

Az 1919. szeptember 1-jén született férfi idén márciusban, 96 évesen és 200 naposan szerzett alapdiplomát a Kiotói Művészeti és Formatervezési Egyetemen, amelynek kerámiaművészeti kurzusát tizenegy éven át látogatta.

Hirata 2005-ben, 85 évesen iratkozott be az egyetem egyik levelezőprogramjába, hogy elsajátítsa a fazekasmesterséget, amelyet hobbiként kezdett űzni, miután nyugdíjba vonult. A tananyag nagy részét otthon sajátította el, de olykor ellátogatott az egyetem kiotói kampuszára is.

"A magas korom egyfajta végzet. Áldásként tekintek az emberekre, akiket megismertem" - fogalmazott Hirata, akinek két gyermeke, öt unokája és négy dédunokája van.

A Hirosima prefektúrában született férfi a haditengerészetnél szolgált a második világháborúban, majd azt követően egy kórházban dolgozott.

"A következő célom, hogy megérjem a százéves kort. Ha még akkor is jó formában leszek, fontolóra veszem az egyetemi továbbképzést" - jegyezte meg tréfásan a rekorder.

Hozzászólások