Keresés
8O
Győr
2017.11.18., szombat (Jenő)

Amorim az olimpiai lánggal futott

Offmedia- 2016.07.13. 16:00
149
Eduarda Amorim talán karrierje csúcsát jelentette az, mikor kedden szülővárosában, Blumenauban futhatott az olimpiai lánggal.

Forrás:André Mourao/Rio 2016

„Két hónappal ezelőtt tudtam meg, hogy én is futhatok az olimpiai lánggal – mondta Eduarda Amorim a Nemzeti Sport Online kérdésére válaszolva. –Mondanom sem kell, hogy nagyon boldog voltam, és kivételesnek éreztem magam, hogy a részese lehetek. Ráadásul a szülővárosomban vihettem a lángot, ahonnan az egész utam elkezdődött. Kétszáz métert futottam vele, miközben rengeteg barát és családtag is eljött, hogy osztozzon velem az élményben. Nehéz szavakba öntenem a gondolataimat, mert igazán különleges pillanat volt, amelyet soha nem fogok elfelejteni. Úgy éreztem közben, hogy a csapat- és válogatottbeli társaimat is képviselem. Ez egy olyan megismételhetetlen esemény volt, amely még teljesebbé teszi számomra a hazai olimpiát." - mondta a sportoló az NSO-nak.

A Duda becenévre hallgató kézis 2006-ban jött Európába, hogy profi játékos legyen. 2009 óta az ETO csapatában játszik, amellyel 2013-ban és 2014-ben is Bajnokok Ligáját nyert, utóbbi tornát követően megválasztották a világ legjobbjának is.


Így kapta meg Amorim a lángot:Forrás: NSO

Hozzászólások