Keresés
4O
Győr
2017.11.20., hétfő (Jolán)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Külföld
  • Az amerikai kormány véletlenül több mint nyolcszáz bevándorlónak adott állampolgárságot

Az amerikai kormány véletlenül több mint nyolcszáz bevándorlónak adott állampolgárságot

Erdélyi József Attila- 2016.09.20. 10:35
237
Az amerikai kormány hatalmasat bakizott, mikor 858 olyan bevándorlónak adott állampolgárságot, akik ellen kitoloncolási eljárás folyt - közölték hétfőn, a belbiztonsági minisztériumtól.

Az amerikai folyamatokat ezek szerint elég könnyű kijátszani, hiszen a bevándorlók nem egy odüsszeuszi cselt használtak, hogy átverjék a bevándorlási ügyek hivatalát, egyszerűen csak hamis neveket és születési dátumokat diktáltak be az adatok rögzítésénél, amikor honosításuk ügye folyt. Ez azért zavarhatta meg a hivatalt, meg a kormány adatbázisaiból hiányoztak a kérvényezők ujjlenyomatai...

A csalásról szóló jelentés név szerint nem azonosítja a trükkös bevándorlókat, de a belső vizsgálat készítői azt közölték, hogy valamennyien olyan országból valóak, amelyek nemzetbiztonságilag veszélyt jelentenek az Államokra.

Hab a tortára, hogy a vizsgálat jelentéséből az is kiderül, hogy megközelítőleg 315 ezer olyan bevándorlót tartanak számon, akiknél hiányzik az ujjlenyomat és kitoloncolási parancs van ellenük érvényben vagy szökésben lévő bűnözők. Ez azért lehetséges, mert a régebbi, papír alapú adatok, soha nem kerültek be az  állampolgársági hatóság és az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által az 1990-es években létrehozott ujjlenyomat-adatbázisokba. Tehát elektronikus úton elérhetetlenek a korábbi adatok.

A belbiztonsági minisztérium jelentésében javasolta, hogy a kormány vizsgáljon felül minden egyes olyan honosítással kapcsolatos döntést, ahol a hatóságok hibáztak.

atv.hu és az MTI nyomán

Hozzászólások