Keresés
4O
Győr
2017.11.20., hétfő (Jolán)

Az Északi front négy országa eljárást kezdeményez Magyarország ellen

Erdélyi József Attila- 2016.09.20. 13:19
393
A pozsonyi uniós csúcs előtt egy nappal Dánia, Svédország, Finnország és Norvégia eljárást kezdeményezett Magyarország ellen, mert nem akarunk befogadni tőlük bevándorlókat - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Nemzet keddi számában.

Menekültek imádkoznak Svédország egyik legnagyobb menekülttáborában.
Forrás:Getty/Europress

Az Európai Tanács októberi ülésén a kormányfők hivatalosan is tárgyalnak a bevándorlás szabályozásáról, jelenleg azonban duma és szép szavak vannak, és közben osztják-szorozzák a bevándorlókat – jelentette ki Lázár János a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A miniszter azt is hozzátette: Németország, Ausztria és Svédország már jelezte , hogy vissza akarja küldeni a bevándorlókat Magyarországra.

Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy az északi országok milyen eljárást indítanak hazánk ellen.

Magyarország ellen skandináv egységfrontot alakítanak a menekültek miatt! - ezt szeptember elején jelentette ki Morgan Johansson svéd bevándorlási miniszter. A négy ország között már akkor beszédtéma volt, hogy visszatoloncolják azokat a bevándorlókat, akik nem kaptak letelepedési engedélyt, és akiket Magyarországon regisztráltak elsőként az Unióban.

Johansson, egy úgynevezett Északi frontról beszélt, ami egységesen gyakorolna nyomást Magyarországra menekült ügyben.

Svédországban legalább ezer olyan szíriai és afgán van, akik a balkáni útvonalon, Magyarország érintésével érkeztek. "Őket Magyarországon regisztrálták menedékkérőként. A dublini szabályozás kristálytiszta. Magyarországon kell elbírálni a kérelmüket" – mondta akkor Johansson, aki nemrégiben még a svédországi magyar nagykövettel is tárgyalt.

A hatályos EU-s szabályok szerint a visszautasított menekülteket visszatoloncolják abba az országba, ahol elsőként regisztrálták őket, azonban Magyarország már többször jelezte, hogy nem fogad visszatoloncolt menekülteket.

Hozzászólások