Keresés
8O
Győr
2017.11.18., szombat (Jenő)

Banksy híres Kémfülke című alkotása már a múltté

MTI- 2016.08.23. 11:51
469
A város parlamenti képviselője azonnali vizsgálatot követel amiatt, hogy megsemmisítették a brit graffitiművész, Banksy Kémfülke című híres grafittijét az angliai Cheltenhamben.

2014 tavaszán Banksy a brit hírszerzés lehallgatóközpontjától (GCHQ) alig öt kilométerre egy házfalra festette művét, amely az ott lévő telefonfülke két oldalán hallgatózó kémeket ábrázol, kifigurázva az állampolgárokat megfigyelő brit kémszervezeteket. 

A közösségi médiában a hét végén elterjedt fotókon látható, hogy a graffitinek hűlt helye, a falról a vakolatot is lekaparták a téglákig. 

A graffiti igen népszerű volt a városlakók és a turisták körben, és gyorsan az Egyesült Királyság egyik legtöbbet fotózott nevezetességévé vált, sőt a helyi önkormányzat védettnek nyilvánította az épületet. Ez azt jelenti, hogy a városi tanács engedélye nélkül nem lett volna szabad eltávolítani a művet.

Alex Chalk, a város konzervatív parlamenti képviselője vizsgálatot követelt arról, mi történt a falfestménnyel. 
A városi tanács közlése szerint az épületen felújítási munkálatok folynak, de a testület arról nem tudott, hogy a graffiti a munkálatok áldozatául esett. 

A graffitit már többször érték vandál támadások, 2014-ben például ismeretlenek összefirkálták.

Ezt ajánljuk még:

Hozzászólások