Keresés
3O
Győr
2018.01.18., csütörtök (Piroska)

Először nőtt a világ vadon élő tigriseinek száma az elmúlt száz évben

Offmedia- 2016.04.11. 14:41
131
Először nőtt a világ vadon élő tigriseinek száma az elmúlt több mint száz évben: az utolsó számlálás 3890 példányt talált.

Az előző, 2010-es számlálás a vadon élő ragadozó minden idők legalacsonyabb egyedszámát becsülte meg: nagyjából 3200-at számolt össze a Természetvédelmi Világalap (WWF) és a Global Tiger Forum.

Az összeírás először mutat növekvő számot 1900 óta, akkor több mint 100 ezer nagymacska élt a világ őserdeiben.

Noha a szakértők szerint a hír ünneplésre ad okot, azt nem állították, hogy valóban nő a vadon élő tigrisek száma, mert lehetséges, hogy csak a felderítés eszközei javultak vagy nagyobb terültet vizsgáltak át.

Forrás:Getty/iStock

A globális tigrisszámlálás adatait az egyes országok és a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) számaiból állították össze, és egy nappal 13 állam miniszterei és állatvédő szervezetek Újdelhiben tartandó találkozója előtt hozták nyilvánosságra.

A találkozó résztvevői a 2010-es számlálás kiábrándító eredményei után azt határozták el, hogy 2022-re megkétszerezik a vadon élő tigrisek számát.

Bár Indiában, Oroszországban, Bhutánban és Nepálban több tigrist számoltak össze, mint az előző alkalommal, Délkelet-Ázsia országaiban nem tapasztalható növekedés.

Kambodzsa a múlt héten jelentette be, hogy tigriseket készül betelepíteni erdőségeibe a környező országokból, mert a nagymacskák gyakorlatilag kipusztultak az országban az orvvadászat miatt.

Indonéziában szintén gyorsan fogynak a tigrisek, mert itt a legnagyobb az őserdőirtás aránya.
A világ vadon élő tigriseinek fele - 2226 egyed - Indiában él.

MTI

Hozzászólások