Keresés
-18O
Győr
2019.05.20., hétfő (Bernát, Felícia)

Ezzel a találmánnyal, 2 perc alatt elektromos kerékpárrá tudod alakítani a bicajod

Offmedia- 2016.05.06. 09:19
254
A találmány teljesen új élményt ad a biciklizőknek...

Tekerés nélkül, akár 32 km/h-s segességet is elérhetünk a kerékpárral, körülbelül 30-80 km-en át. Legalábbis ezt ígérték a GeoOrbital biciklikerék fejlesztői. Ötletükkel egy szempillantás alatt elektromossá átalakíthatod a biciklid.

A fejlesztők szerint, a biciklik 95 százalékánál kompatibilis lesz a találmány, hiszen két méretben is elérhető a vívmányuk: a kisebb, 26 colos első kerékre szerelhető, a nagyobb pedig 28-29 colos és a 700c-s szabványoknak megfelelő. A felszerelése sem túl bonyolult, hiszen a meglévő kerék levétele után egy-két perc elég, sőt speciális kulcsokra sincs szükség.


A keréken kívül egyetlen dologből áll a szerkezet: az elektromos hajtást bekapcsoló gomb, amelyet a kormányra kell szerelni, hogy bármikor kéznél legyen. A fejlesztők szerint, a kerékben lévő 500 wattos motorral 6 másodperc alatt érhetjük el a 32km/h-t, rápedálozással pedig növelhetjük ezt a sebességet is.

A könnyen cserélhető Panasonic akkumulátorral (a kerékbe építve) és egy kis tekeréssel, akár 50-80 km-es távot is megtehetünk. Ja, és egy USB-kimenet is található az akkun, ha valaki épp a telefonját szeretné út közben tölteni!

Forrás és nyitókép: geoo.com

Hozzászólások