Keresés
-18O
Győr
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Félt a hazatéréstől, öngyilkos lett az Angliában élő magyar nő

Offmedia- 2017.08.09. 10:11
1753
Az 52 éves B. Ágnes önkéntesként dolgozott a szigetországban, de attól tartott, a Brexit miatt el kell hagynia Nagy-Britanniát.
Sok magyar dolgozik az Egyesült Királyságban, persze a kelet-európai országokkal összehasonlítva az arányokat, még a magyarok vannak a legkevesebben. A szocializmus vasfüggönye, a bezártság után sokan választották a kalandot, amikor az ország 2004-ben az Európai Unió tagja lett. Egyre többen térnek haza, amikor rájönnek odakint sincs kolbászból a kerítés.

Persze akadnak, akikben irracionális félelem él. A Bors ír arról az 52. éves magyar nőről, aki a Brexittől való félelmében felakasztotta magát Norwich-ban, egy kelet-angliai kisvárosban.

Forrás:Eastern Daily Press, Luke Powell
Nyilvánosságra hozta kedden egy márciusi, megdöbbentő haláleset körülményeit Angliában a Norfolk megyei halottkémi hivatal, írja az Eastern Daily Press. A vizsgálat megállapította, hogy valóban öngyilkosság történt, idegenkezűségre utaló jelet nem találtak. Az áldozat az 52 éves B. Ágnes volt. Róla a nyomozás megállapította, a Norfolki és Norwich-i Vakok Szövetségénél dolgozott önkéntesként, és nagyon aggódott amiatt, hogy a Brexit miatt el kell hagynia Nagy-Britanniát.

A nő hetekkel a halála előtt levelet kapott a munkaügyi hivataltól, amelyben azokról a lehetőségekről tájékoztatták őt, miként tud újra munkát szerezni magának. Yvonne Blake halottkém a helyi sajtónak úgy nyilatkozott, Ágnes nagyon megijedt a hivatalos levéltől. Félt attól, hogyha nem szerez gyorsan munkát, a britek Európai Unióból való kilépését követően vissza kell költöznie Magyarországra. Amit viszont nem szeretett volna. Végül riadalma felülkerekedett a racionális érveken. Emiatt elment a Whitlingham Lane-i erdőségbe, ahol kötelet tett a nyakába és véget vetett az életének. Testét két kutyasétáltató találta meg még aznap kora délután.

Hozzászólások