Keresés
-18O
Győr
2019.10.18., péntek (Lukács)

Ismét megmozdult a föld Olaszországban

MTI- 2016.09.03. 11:54
557
Újabb utórengések történtek szombatra virradóra a közelmúltban földrengés sújtotta közép-olaszországi Perugia tartományban, emberéletben nem esett kár, de néhány, korábban már megsérült épület összedőlt - közölte szombaton az olasz geológiai és vulkanológiai intézet (INGV).
Forrás:Getty/Europress

Az első utórengés 4,3 fokos volt a Richter-skála szerint, a második ennél enyhébb, 3,0 fokos. A rengéseket különösen erősen lehetett érezni az umbriai Norcia kisvárosban, ahol sokan félelmükben az utcára szaladtak - jelentette az olasz média. Senki sem sérült meg, de néhány, az augusztus 24-i súlyos földrengés során megsérült épület összedőlt. 

Matteo Renzi olasz miniszterelnök közben pénteken Giovanni Azzonit, a milánói műszaki egyetem rektorát nevezte ki a Casa Italia (Itália Otthon) nevű kormányzati újjáépítési terv felelős vezetőjévé. A terv nem csupán a földrengésben elpusztult területek újjáépítését irányozza elő, hanem "az egész ország karbantartását is" - mondta Renzi.

A Casa Italia terv 15-20 éves távlatban évi mintegy 2 milliárd eurós beruházásokkal számol, egyebek között az infrastruktúra és a szélessávú internet terén.

Hozzászólások