Keresés
-18O
Győr
2021.01.15., péntek (Lóránt, Loránd)

Még bekapcsolni is rizikós a Galaxy Note 7-et

Erdélyi József Attila- 2016.09.13. 09:34
690
Az okostelefonok gyártásában piacvezető Samsung azt tanácsolja, hogy a Galaxy Note 7-tel rendelkező tulajdonosok, a biztonság kedvéért egyáltalán ne használják a készüléket. Sőt! Be se kapcsolják...

A vasárnap hajnalban közzétett újabb felhívásban az áll: "Arra kérjük felhasználóinkat, hogy kapcsolják ki a Galaxy Note 7 készüléket, és cseréljék ki, amilyen gyorsan csak lehet"

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy hat éves brooklyni fiú, mikor egy Note 7-essel játszott. A fiú videót nézett a készüléken, mikor az hirtelen lángra kapott. A gyereket kórházba kellett szállítani...
Forrás:hirado.hu - Samsung

A vásárlók, akik korábban már beszerezték a készüléket, azoknak a következő hetekben kicserélik a hibás telefont. Addig is arra kérik, hogy kapcsolják ki a Note 7 okostelefont, és a SIM kártyájukat helyezzék vissza régi telefonjukba.

A Samsung természetesen több olyan esetet is elismert szeptember 1-ig - szám szerint harmincötöt -, mikor a Galaxy Note 7 lángra kapott, az esetek többségében töltés közben. A világ tíz országában, nagyjából 2, 5 millió készüléket adtak el, melyeket most az óriás vállalat visszahív, mert a töltéskor a telefon akkumulátora túlhevül, ezért robbanás- és gyulladásveszélyes. Az új akkumulátorral ellátott telefonokat Dél-Koreában hétfőn kezdték kiszállítani az üzletekbe.

Forrás: The Guardian

Hozzászólások