Keresés
8O
Győr
2017.11.18., szombat (Jenő)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Külföld
  • Otthonába költöztetné és testvérének fogadná a szíriai kisfiút egy amerikai gyerek

Otthonába költöztetné és testvérének fogadná a szíriai kisfiút egy amerikai gyerek

Erdélyi József Attila- 2016.09.22. 12:31
465
Világszerte felháborodást keltett az a fotó, ami augusztusban készült az ötéves Omran Daqneesh-ről, miután a szíriai összecsapásoknak köszönhetően csupa véresen és porosan ül a mentőkocsiban. A kép, a New Yorkban élő hatéves Alexhez is eljutott, aki most levélben tudatja Obamával, hogy ő és családja kész felajánlani otthonát Omrannak.

A mentőkocsiban készült a kép Omran Daqneesh-ről.
Forrás:Aleppo Media Centre

Alexről és a levélről egy videó is készült, amelyben tudatja az elnökkel, hogy szeretettel várják „haza” a szíriai fiút.

"Kedves Obama elnök! Emlékszik a fiúra, akit egy mentőkocsiban fényképeztek le?" – kezdi a levelet Alex, amit a Fehér Ház is publikussá tett.

"Legyen kedves menjen el, és hozza el az otthonunkba…A srácok zászlókkal, virágokkal és lufikkal várják majd. Befogadjuk családunkba és a testvérünk lesz" – kéri az elnököt a hatéves fiú.

Forrás:Fehér Ház

Barack Obama amerikai elnök, Alex szavait idézte az ENSZ csúcstalálkozóján, ahol a menekültválság volt a terítéken.

„Mindannyiunknak olyannak kéne lennie, mint Alex!” – fogalmazott az elnök.

A levél rengeteg közösségi médiumon helyet kapott, ahol emberek milliói tisztelegnek Alex és családja előtt.

Az amerikai kormány azt sürgeti a fejlett országoknak, hogy tegyenek többet a menekültek megsegítéséért. A Fehér Ház azt közölte még augusztusban, hogy az Egyesült Államok tízezer menekültet fogad be idén és további száztízezret a következő évben.

Hozzászólások

18+

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek MTTV. általrögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 évesElmúltam 18 éves