Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)

Ötven négyzetméteres betlehemet készítettek csokiból

MTI- 2016.12.14. 14:46
1510
A betlehemet 1,4 tonna csokoládéból készítette el egy cukrászcsapat a spanyolországi Rute városában.
A csokoládé betlehem valójában egy fantázia város, amely idén Olaszország olyan emblematikus épületeiből áll mint például a firenzei Palacio Vecchio, a római Colosseum vagy a pisai ferde torony.

A csokiból készült utcákon zajlik a mindennapi élet, boltokkal, árusokkal, járókelőkkel.

A szent család marcipánfigurái mellett számos történelmi személyiség is megjelenik. Például Leonardo Da Vinci, amint épp a Mona Lisát festi, vagy  Julius Caesar és Kleopátra.

Forrás:minube

Az édes látványosságon hét cukrászmester dolgozott négy hónapon keresztül precíz részletességgel kidolgozva az épületek legkisebb díszítéseit is.

A rutei Galleros Artesanos nevű édességipari vállalkozás 16 éve mutatta be az első ehető betlehemet, azóta minden évben elkészíti, egyre nagyobb méretben, mindig más tematikát kitalálva.

Kezdetben spanyol városok, Córdoba, Sevilla, Granada szolgáltak a karácsonyi jászol díszletéül.

A csokoládé betlehemet január 5-ig állítják ki Rutében, utána beolvasztják, és a csokit szétosztják a kistérségben található iskolák diákjai között.

A betlehem készítése fontos eleme a spanyol karácsonyi hagyományoknak, a legtöbb család állít otthon sajátot is, ahogy minden templomban, és sok középületben is megtalálható egy-egy betlehem. Az ünnepek idején sokaknak külön program, hogy minél többet megnézzen belőlük.

Hozzászólások