Keresés
-18O
Győr
2020.10.25., vasárnap (Blanka, Bianka)

Romániában is kimutatták a zika-vírust

MTI- 2016.07.20. 14:51
468
Egy tízéves román fiú szervezetében is kimutatták a zika-vírust, így kettőre nőtt Romániában a fertőzöttek száma - közölte szerdán a román egészségügyi minisztérium.
Forrás:Getty/Europress
A fiú a dél-amerikai Francia Guyanában él szüleivel, és egy héttel ezelőtt érkezett Romániába rokonlátogatásra. Belázasodott, kiütések jelentek meg a testén, és izomfájdalmakra panaszkodott.

A tünetek 24 óra múlva megszűntek. A gyereket három napra kórházba utalták, a hét elején engedték ki. A vizsgálatok megerősítették, hogy szervezetét a szúnyogok által terjesztett zika-vírus fertőzte meg.

A román egészségügyi minisztérium szerint továbbra is alacsony a vírus terjedésének kockázata Románia területén.

Múlt kedden a kórokozót egy 27 éves román állampolgárságú nőnél mutatták ki, aki július első napjaiban a karib-tengeri, Franciaországhoz tartozó Martinique szigeten járt üzleti úton.

A román egészségügyi minisztérium ismét felhívta az "egzotikus" országokba induló romániai utasok figyelmét, hogy indulás előtt tájékozódjanak a lehetséges veszélyekről, a szükséges oltásokról, utazásuk után pedig azonnal forduljanak orvoshoz, ha szokatlan tüneteket fedeznek fel magukon.

Az Afrikából származó kórokozóra egyelőre nincs védőoltás vagy orvosság.

Forrás:Getty/Europress

Hozzászólások