Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • A '90-es évek sztárjaival, kuriózumokkal vár a győri nyári fesztivál

A '90-es évek sztárjaival, kuriózumokkal vár a győri nyári fesztivál

Gyurina Zsolt- 2017.05.25. 14:37
12692
Primadonnák színházi produkció, Punnany-koncert, EYOF szurkolói zóna, Barokk Esküvő és sok egyéb program idén a városban.
A győriek és a Győr környékiek megint eseménydús nyárnak néznek elébe. Sajtótájékoztató keretében ismertették a Győri Nyár 2017 rendezvénysorozatának részleteit, főbb eseményeit. Megint láthatunk olyan produkciókat a városban, amelyeket most debütálnak...

Borkai Zsolt polgármester azzal kezdte a Széchenyi téri The Ivory Roomban tartott beszámolót, hogy ugyan a nyár legnagyobb eseménye, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egy sportesemény, de már ennek körítéséül is számtalan kulturális programot tartanak, "ezzel is elősegítve egyszersmint a győriek közötti kötődés erősítését, illetve a a város bemutatását a mintegy 50 országból érkező delegáció tagjainak" - mondta a polgármester.

A nyárnyitó koncert június 17-én lesz (esőnap június 18), és egy órával korábban kezdődik a megszokottnál, este 20 órakor. A Retrolive nevet viselő koncert, mint a nevéből is kiderül, a retró jegyében zajlik majd. A '90-es évek legnagyobb sztárjai jönnek el Győrbe, és állnak össze - egyelőre - egy koncert erejéig. Mint a Retrolive producere, Zámbó Attila elmondta, Győr olyan koncertet kap, amit korábban még sehol sem láthattak - esetleg a későbbiekben lehet folytatása.

Nézzük a fellépők névsorát:

Hip Hop Boyz, Első Emelet, Betty Love, DJ Dominique, Sub Bass Monster, Splash, Happy Gang, V-Tech, Zoltán Erika, Csordás Tibi.

A koncert érdekessége, hogy teljes mértékben élő lesz, a zenészek mögé összeállt egy zenekar. " A próbák jó hangulatúak voltak, bízom benne, hogy az este is fergeteges lesz" - mondta el Kefír, akivel Csordás Tibi is csak egyetérteni tudott. Ő még annyit tett hozzá, Győrről nagyon kellemes emlékei vannak, "sokat csajozott annak idején errefelé."

Ezt követően Domanyik Eszter vette át a szót, az önkormányzat városmarketing és programszervezési főosztályának vezetője ismertette a nyár fesztivál főbb programjait. Győr pályázik a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre, ennek jegyében június 10-én nyílt napot tartanak, amelynek keretében bemutatkoznak a város kulturális intézményei. Lesznek színpadi produkciók, táncos előadások, bábszínházi bemutatók, kézműves foglalkozások.

Kitelepül a Győri Nemzeti Színház, június 10-én 20.30-kor a Széchenyi téren lesz látható a Primadonnák című nagy sikerű előadásuk. Kuriózum, hogy a nyílt napon megtekinthető lesz a Győri Balett, illetve a filharmonikusok próbája is.

A nyáron a sok egyéb program mellett lesz Táncfesztivál, Győrkőcfesztivál, augusztusban Barokk Esküvő és borfesztivál, augusztus végén a szokásos nyárzáró koncert. Július 8-án ingyenes koncerten lép fel a Dunakapu téren a Punnany Massif, az EYOF ideje alatt pedig, ugyancsak a Dunakapu téren, szurkolói zónát hoznak létre, délutánonként kulturális programokkal, esténként könnyűzenei koncertekkel.Hozzászólások