Keresés
4O
Győr
2017.11.24., péntek (Emma)

A KÍGYÓ ÖLELÉSE

Offmedia- 2016.01.18. 09:21
85
I love MOZI - film&kult és Rómer Házszervezésében: A KÍGYÓ ÖLELÉSE / EMBRACE OF THE SERPENT


I love MOZI - film&kult és Rómer Házszervezésében láthatják az érdeklődők a A KÍGYÓ ÖLELÉSE / EMBRACE OF THE SERPENT című, Oscar-díjra jelölt színes, fekete-fehér, feliratos, kolumbiai-venezuelai-argentin kalandfilmet.

Időpont: 2016. feburár 9. 19:00-21:15
Helyszín: Rómer Ház, Győr, 9021 Teleki László utca 21.

A KÍGYÓ ÖLELÉSE / EMBRACE OF THE SERPENT
színes, fekete-fehér, feliratos, kolumbiai-venezuelai-argentin kalandfilm, 125 perc, 2015
rendező: Ciro Guerra
Jegyár: normál: 900 Ft / diák, nyugdíjas: 700 Ft
Az Oscar jelölés kapcsán újra a Rómerben!

Karamakate, a nagy hatalmú amazóniai sámán, törzsének utolsó képviselője a világtól elvonultan, a dzsungel mélyén él. A magány évtizedei chullachaqui-vá változtatták, olyan emberré, aki emlékek és érzelmek nélküli üres kéregként létezik. Életét azonban felrázza egy amerikai etnobotanikus érkezése, aki a Yakrunát, a szent varázsnövényt keresi, amely megtanít álmodni. Együtt indulnak Amazónia szívébe, és utazásuk során a múlt, a jelen és a jövő egybeolvad, Karamakate pedig lassan visszanyeri elveszett emlékeit.
A történet a sámán és a két megszállott fehér ember road movie-ján túl a kolumbiai rendező kezében az őstermészet és a globalizáció örökös küzdelméről szóló gigantikus parabolává nemesül. A film egy őslakos szemével láttatja a gyarmatosítás groteszkségét, a hittérítés bornírtságát, és egy valódi ayahuasca-szeánsz után nekünk szegezi a kérdést: vajon elég bölcsek vagyunk ahhoz, hogy örökségünket ne játsszuk ki mohó anyagi érdekeknek?

Hozzászólások