Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)

A pénz beszél

Gyurina Zsolt- 2017.06.30. 08:15
3751
Az utolsó villától az utolsó fáig.
Viszonylag friss történet, az OFF média az elsők között írta meg: eltűnt, lerombolták az utolsó villák egyikét Révfaluban -  a Dózsa György rakparton pedig konkrétan az utolsót. Mert nem volt védett, és mert összetalálkoztak az érdekek. Eladó és vevő szemében is megcsillant a vágy: csináljunk pénzt.

A villa tulajdonosainak túl sokban került volna felújítani a kastélyszerű épületet, a telekért pedig szép summát kaptak a vállalkozótól, aki ezek után majd felhúz a helyére egy modern társasházat. A lakásokat kiárusítja, szintén jókora haszonért. Mindenki jól jár, csak éppen Győr és a győriek lettek szegényebbek egy gyönyörű épülettel, a mi környezetünk silányul, egyhangúsodik. Mert a pénz beszél.

Forrás:pecsma.hu
A győrieket leginkább bosszantó ügyek egyike a fák eltűnése. Hiába az önkormányzat erőfeszítése, a helyiek csak azt érzik, hogy elveszik tőlük a természetet. A Püspökerdőt féltik, sokakban erős az érzés, hogy a város "tüdejét" folyton nyírják-kaszabolják. Már a kertvárosokból is kiveszik a zöld, nyilatkozta nekünk nemrégiben a város főépítésze. Miért? Mert kell a pénz. Győr, azt mondják, hogy gazdag város. De néha úgy tűnik, hogy vagy nem tud mit kezdeni a pénzével, vagy nem elég gazdag. Nézzünk csak körül egy-egy kismegyeri vagy vízivárosi, újonnan épült lakóparkból. Sokmilliós házak, de a környezet kopár, szinte fa, bokor sincs. Mert talán nem elég fontosak - nem pénztermelők.

A pénz olykor már nem csak beszél, hanem parancsol. És mégis: azt vesszük észre, hogy utasítgató és utasított is azon kapja magát, egyre rosszabbul érzi magát a bőrében, szeretett városában.

Hozzászólások