Keresés
-18O
Győr
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Ferenc pápának táncolt a győri break csapat

Erdélyi József Attila- 2017.01.12. 14:56
6022
Nagy megtiszteltetésben volt része négy győri breakesnek, hiszen a Vatikánban táncoltak Ferenc pápának, aki áldását is adta a srácokra.

A Top Four névre hallgató győri break csapatot az a megtiszteltetés érte, hogy közvetlenül Ferenc pápának táncolhattak még az év vége előtt.A csapat az olasz Liana Orfei cirkusz visszatérő fellépője, így a pápának tartott előadásból ők sem maradhattak ki. A decemberben tartott mulatságra a világ minden tájáról érkeztek vendégek. A győri breakesek, körülbelül 5-6 perces előadással szórakoztatták a nézőket és persze az argentin származású Ferenc pápát is.

Elmondásuk szerint a katolikus egyház feje kifejezetten élvezte a produkciót, amit egy kézfogással is nyugtázott. Sőt, a négy győrire áldását is adta!


A győri break csapat szezonális tagja az olasz cirkusznak, így szinte egész Európát beutazták már.

A csapat országos szinten is elismert, habár elmondták nekünk, hogy a break tánc népszerűsége, jócskán visszaesett az utóbbi években, ezért nehezen figyelnek fel rájuk és sajnos az utánpótlás hiánya csak nehezít a helyzetükön. Azonban, az egykor szebb napokat is látott győri break kultúra most célzottan keresi a következő generációját, akiknek át tudják adni minden tudásukat. Ennek érdekében nyilvános és ingyenes edzést tartanak a József Attila Művelődési Házban, melyről bővebben a csapat Facebook oldalán lehet értesülni.

A Top Four csapat tagjai: Horváth Rudolf, Szabó Dávid, Szabó Zoltán, Vigh Ferenc. 

(A győri táncosok 1:45-nél kezdik produkciójukat!)

Hozzászólások