Keresés
-18O
Győr
2020.07.16., csütörtök (Valter)

Folytatódik a fa és cserjeültetés

Offmedia- 2015.12.11. 14:00
304
Nagyszabású, minden településrészt érintő faültetési program zajlik Győrben.

Forrás:gyor.hu

A közeljövőben összesen ezer fát és kétszáz cserjét telepítenek közterületre a Győr-Szol Zrt. koordinálásában a kertészek. A projekt részeként tíz darab, magas törzsre oltott ciprust ültettek el a Kuopio parkban csütörtökön.

„A balesetveszélyessé vált, elszáradt, vagy életterét kinövő fákat ugyan ki kell vágni, de a program keretében nem csupán fapótlást végzünk, hanem évről évre jóval többet ültetünk el, mint amennyit kivágunk” – mondta el a közelmúltban Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester, aki jelen volt a cserjék Kuopio parkban történő elültetésénél is.

Adyvárosban összesen negyven fa és cserje kerül a közterekre. A Kuopio parkban néhány kutyatartó felelőtlen viselkedése miatt több növény elpusztult, a most kikerült örökzöld, magas törzsre oltott ciprusok jól illeszkednek a park növényvilágához és jól tűrik a városi élet sajátosságait.

Az alpolgármester kérte, hogy óvjuk a kiültetett fákat, növényeket a Kuopio parkban is, mely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően nagyon népszerű, az adyvárosiak kedvelt pihenőhelyévé vált.

gyor.hu

Hozzászólások