Keresés
-18O
Győr
2020.07.05., vasárnap (Emese, Sarolta)

Győri DJ, a legnagyobb hazai Drum & Bass partin

Erdélyi József Attila- 2016.02.09. 11:00
470
Huszadik születésnapját ünnepli a hónapban a magyar Drum&Bass. A nagyszabású rendezvényen egy helyi DJ is megjelenik.


Mérföldkőhöz érkezett a magyar Drum & Bass zene, ugyanis idén, azaz 2016. februárjában ünnepli megjelenését hazánkban. A kezdeteket a ’96-os évre datálják, amikor Palotai Zsolt annyi lemezt gyűjtött össze, hogy egész éjjel képes volt Drum & Bass-t játszani. Annak a partinak a Fővárosi Nagycirkusz adott otthont.

A 20. évforduló alkalmából, a Bladrunnaz promotercsapat (akik szintén a születésnapjukat ünneplik) szervez egy óriási mulatságot az Akvárium Klubban, amelyen negyven hazai dj és producer képviselteti magát. A dolog érdekessége, hogy olyan lemezlovasok is visszatérnek a színpadra, akik már jó pár éve nem aktívak zenei téren.


A győri Schmiedt Gábor, azaz Incident is meghívást kapott, hogy szórakoztassa a több ezer embert, akik részt vesznek az eseményen.

A helyi DJ, a kezdeteket tekintve, főként a Hiphop körökben mozgott, de mindig próbált más stílusokat is játszani. „Nem mondanám, hogy az elektronikus zene eltér az eredeti stílusomtól, hiszen imádom a Drum & Bass-t, annak ellenére, hogy a gyökereim a Hiphop-hoz köthetőek. Mindig is igyekeztem nem csak egy stílusban tevékenykedni, fontos számomra a sokszínűség, egyébként pedig a két stílus ötvözhető egymással.” – magyarázta Incident.


„Sokan nem tudják, de körülbelül 11 éve játszom Drum & Bass-t a Hiphop mellett, és nem hagyhatom szó nélkül, hogy a BLZ szervezősrácok jóvoltából, szinte az összes fesztiválon megfordultam már az ország számos klubja mellett. Így köszönöm nekik innen is a meghívást.”

Az Akvárium Klub, amely az ország egyik legkedveltebb szórakozóhelye, valóban méltó az eseményre, ugyanis a klub a Budapest Nightlife Awards-on három kategóriában (Legjobb Koncerthelyszín; Legjobb Nagy Klub; Volt bar Legjobb Kis Klub) is elnyerte az első helyezést. A magyar DJ-ken túl, a világhírű zenész, Wilkinson is tiszteletét teszi a partin.

20 ÉVES A MAGYAR DRUM & BASS // WILKINSON, BREAK, PYTHIUS, BILLAIN, ZERO T

Helyszín: Akvárium Klub (1051 Budapest, Erzzsébet tér)
Időpont: Február 19. Péntek 22:00
Korhatár / age limit: 18+
Jegyek: Normál elővétel Február 1-től: 4500 HUF. Utolsó körös elővétel és helyszíni jegyár: 5000 HUF. Elővételes helyek: BP Shop (Westend, Wesselényi), Akvárium Klub, Ticketportál
FB esemény: ITT!

Hozzászólások