Keresés
8O
Győr
2017.11.18., szombat (Jenő)

Pénteken ingyen utazhatsz a győri buszokon

Erdélyi József Attila- 2016.09.15. 09:16
13470
Győrben szeptember 16. és 22. között rendezik az Európai Mobilitási Hetet. Ennek alkalmából az ÉNYKK, a győri önkormányzat és a Keret Egyesület programjain vehetnek részt az érdeklődők.

A cím valóban helytálló, hiszen a győri helyi járatos buszokon szeptember 16-án, minden költség nélkül, ingyen utazhatunk egész nap. A Mobilis Hét egyik legkülönlegesebb eseményének számít az a nosztalgiajárat, amelyet a faros Ikarus 55-ös busszal tehetünk meg.

Az Ikarus 55-tel fémjelzett utazást 14-16:30 között rendezik meg a Belváros és Marcalváros között, ami a Holt-Marcal (Rabkerti-tó) érintésével szállítja díjmentesen az utasokat. Az öreg autóbuszra csak a "Városháza" és a "Marcalváros, Kovács Margit utca" megállóhelyeken lehet fel- illetve leszállni.

Az "időutazás" után, az érdeklődők betekintést nyerhetnek az  ÉNYKK Buda utcai telephelyére, ahova előzetes regisztráció után látogathatunk el. A regisztrációt a winkler.agoston@enykk.hu e-mail címen érvényesíthetjük szeptember 16-ig. A látogatás ideje turnusonként körülbelül 40-60 perc.A fenti programokon kívül, a Keret Egyesület új interaktív játékkal is készül. A BuSztorizó játékot pénteken 14 órától egészen éjfélig élvezhetjük.

A szombati nap is tartogat meglepetéseket, hiszen 10 és 17 óra között a Megyeháza téren buszos relikviákat vásárolhatunk, valamint nyereményjáték keretében buszos kvízt is kitölthetünk. Jó hírrel szolgálunk az éjszakázóknak is, hiszen pénteken újra szolgálatba áll az éjszakai 900-as "bagolybusz", ami a Belvárosból szállítja majd az utasokat a lakótelepekre. 

Bővebb információt ITT találsz!

Hozzászólások