Keresés
-18O
Győr
2021.02.27., szombat (Ákos, Bátor)

Tényői párt adnak össze a győri barokk esküvőn

MTI- 2017.07.18. 10:11
2805
A menyasszony és a vőlegény több ezer ember előtt, a 17. és 18. századot megelevenítő környezetben és ruhában fogad egymásnak örök hűséget augusztus 12-én a Dunakapu téren, egy főúri esküvői ceremónia keretében.
A párt tavasszal választották ki. Hangya Csaba és Nagy Anikó elmondták, hogy a tavalyi barokk esküvőn találták ki, hogy idén ők is jelentkeznek. A jegyesek tíz éve ismerik egymást, két éve alkotnak egy párt és van egy két hónapos kislányuk.

A győri barokk esküvő idei programja pénteken kora este kezdődik a Langaléta Garabonciások Széchenyi téri előadásával. A Zichy-palota udvarán később a vőlegény ad szerenádot a menyasszonynak a CantuS CorvinuS Énekegyüttes közreműködésével.

Este kilenc órakor a Dunakapu téren Jókai Mór A lőcsei fehér asszony című regénye alapján A kémnő címmel táncjátékot ad elő a Barocco Táncegyüttes és a Soldier Dance Theatre.

Szombaton barokk játszótér várja egész nap a legkisebbeket a Széchenyi téren, lesz ingyenes városnéző séta a barokk belvárosban, toronyzene, vásári mulatság és Rémségek pincéje címmel az egykori börtönt is meg lehet tekinteni.

Forrás:Győri Szalon/Hatvaniné Ragány Klára
A hagyományos barokk felvonulás este hét órakor kezdődik, a rendezvényen mintegy kétszáz barokk kori jelmezes kíséri a menyasszonyt a Városház térről a Dunakapu térig. Az esküvő este nyolc órakor kezdődik, később barokk mulatság lesz. A Széchenyi téren pedig Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes és Andrejszki Judit magyar régizenei előadó közösen lépnek fel. Vasárnap a barokk játszótér, a toronyzene, különböző flashmobok és a városnéző séta mellett barokk táncokat is bemutatnak, az Ametiszt Bánszínház Hamupipőke címmel adja elő marionett mesejátékát, később az Operaóperencia Társulat Mozart A varászfuvola című interaktív meseoperát.

Lesz barokk ügyességi torna, a programot pedig este hét órakor a Széchenyi téren Vásáry André koncertje zárja. Mindhárom nap lesz kézműves vásár, omnibuszos utazás, barokk árnyjáték a Bencés rendház falán. Az Apátúr-házban porcelánbaba, az Ipartestület Arany János utcai épületében pedig csipkeverő kiállítás tekinthető meg.

Hozzászólások