Keresés
-18O
Győr
2019.06.17., hétfő (Laura, Alida)

Zenével a szemét ellen! Itt van a Szemétsong!

Erdélyi József Attila- 2016.01.09. 10:24
3269
Napjainkban rengeteg problémát okoz a túlzott szemetelés. A győri együttes, zenével hívja fel az emberek figyelmét a hulladék megfelelő kezelésére.

Chris B., azaz Balogh Krisztián és a Bye-77 együttes, a szemetelés ellen emelték fel a hangjukat. A győri zenekar, a Szamóca Szociális Szövetkezet megbízásából készítette el a számot, ami a környezetünkben elszaporodott hulladék, helyes kezelésére próbál rávilágítani. Kőfalvi Csaba, a szövetkezet elnöke kereste fel a zenészeket, hogy készítsenek egy olyan dalt, amivel üzenni tudnak mindenkinek, hogy a lakóhelyünk nem szemétdomb!

,,A szemetet a kukába dobom ki, de ez neveltetés kérdése igazából… Hál’ Isten én azt láttam, hogy ne legyünk lusták elsétálni a szemetesig.’’ - mondta Chris B., akinek már több videoklipje is megtalálható a youtube-on, köztük Fekete Dáviddal is, a volt Megasztáros előadóval.


A zenekar 2010-ben alakult, akkor még három taggal (Balogh Krisztián, Szombath Ádám és Géza). Az évek során bővült a létszám, hiszen az együtteshez csatlakozott egy dobos, illetve egy vonós is: Beleznay Kálmán és Járóka Sándor. A banda folyamatosan termeli az új dalokat, aminek köszönhető az is, hogy nemsokára lemezt szeretnének megjelentetni a régi, valamint az új szerzeményekből.

Az együttes elmondása szerint, a visszajelzések csupa jók a szám iránt. Azzal, hogy egy kis poént is csempésztek a klipbe, talán még mosolyt is csaltak néhány ember arcára. Azonban a téma véresen komoly, hiszen a statisztikákra hivatkozva, az ország évente, csaknem 17,4 millió tonna hulladékot termel ki. Habár javulást mutat Magyarország szemétmennyisége, még mindig el vagyunk maradva az Unió által elvárt kvótától.

Hozzászólások