Keresés
-18O
Győr
2020.05.26., kedd (Fülöp, Evelin)

850 versenyző áll rajthoz Győrben

MTI- 2016.12.16. 11:30
817
Minden eddiginél több, a szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint 27 ország 850 versenyzője áll rajtkőre a hetedik alkalommal kiírt, szombatig tartó győri SCITEC Open elnevezésű úszóbajnokságon, amelyen a sportág legsikeresebb hazai képviselői is megméretik magukat.
"Büszkék vagyunk, mert Magyarországon ilyen nagy úszóverseny még soha nem volt, közel azonos a versenyzői létszám, mint egy Eb-n vagy vb-n" - nyilatkozta Petrov Iván, a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás-kapitánya, a Győri Úszó SE vezetőedzője.

"Nagy értéknek tartom - tette hozzá -, hogy győri versenybírókkal, magyar időmérőkkel sikerül egy ilyen színvonalas versenyt megvalósítani, amely kiváló főpróbája a jövő évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak."

A tavaly vb-harmadik, az idei londoni Európa-bajnokságon négy aranyat kiérdemlő Kapás Boglárka, aki betegség miatt kihagyta a múlt heti kanadai rövidpályás vb-t, igazi felüdülésnek nevezte a győri viadalt. 


"Nagyon jó érzés itt lenni, mert pár hete nem tudtam versenyezni, így legalább kiadhatom magamból, ami bennem van. Boldog vagyok, mert az idei volt a pályafutásom legsikeresebb éve, ezt talán majd négy év múlva tudom felülmúlni. A jövő évet edzőtáborokkal kezdjük, és a világbajnoki felkészülés lesz a legfontosabb esemény. Reálisan nézve ott még nincs esélyem az aranyéremre, de az ezüstöt nagyon szeretném, a következő olimpián pedig mindenképp a dobogó legfelső fokára szeretnék állni"
- mondta Kapás, aki nyáron Rióban olimpiai bronzérmet nyert 800 méter gyorson.

Az M1-nek nyilatkozva Kapás Boglárka jó ötletnek nevezte és igenlő választ adott arra a kérdésre, hogy mit szólna egy, az amerikaiakéhoz hasonló válogatóhoz, ahol a magyarral ellentétben egyetlen versenyen dől el, ki utazhat egy adott világversenyre. 

"Az az igazság, hogy például egy olimpiára való kijutásnál ez a legtisztább válogatási rendszer. Az amerikaiak szerintem elég jól kitalálták, ott van egy verseny egy adott időpontban, ott kell a legjobbnak lenni"
- fogalmazott.

A SCITEC Magyarország mint névadó szponzor harmadszor támogatja a bajnokságot, és ezt a jövőben is folytatni akarja. 

"Rendkívül fontos számunkra ez a verseny és általában az úszósport támogatása is, hiszen a sportágban néhány század vagy tized százalékos javulás is sokat jelent, ebben pedig a táplálék-kiegészítőkkel rendkívül jól tudunk segíteni a versenyzőknek" - hangsúlyozta Szász Máté, a SCITEC Magyarország kereskedelmi igazgatója.

Hozzászólások