Keresés
4O
Győr
2017.11.24., péntek (Emma)
  • Főoldal
  • Sport
  • A Liverpool akadémiája várja a fiatal győri kapust

A Liverpool akadémiája várja a fiatal győri kapust

Erdélyi József Attila- 2016.10.12. 14:34
896
Az ETO korosztályos válogatott kapusa öt napot töltött a Liverpool akadémiáján. Sajnos a próbajáték nem zajlott felhőtlenül, mert Ákos már a második napon komolyan megsérült. Ennek ellenére az angol klub várja vissza a fiatal hálóőrt.

Az Onódi Ákossal készült interjút, az ETO honlapjáról változtatások nélkül közöljük:

-Ez az egész úgy kezdődött, hogy a J4K (Just for keepers) egyik személyi edzője megkereste apukámat, és ezzel egy időben egy liverpooli manager is felvette velem a kapcsolatot. Először az Aston Villába és a Leicesterbe lett volna lehetőségem menni, de nem beszéltek meg konkrét időpontot. Eközben jeleztek neki Liverpoolból, hogy két héten belül szeretnének látni az akadémiájukon, és egyeztessenek velem és a klubbal.

Sajnálatos módon a foci szempontjából hamar véget ért a próbahét, egy balszerencsés mozdulat után elég komolyan megsérültél. Mi történt pontosan? Hol tartasz most a felépülésben?

-Félbeszakadt sajnos már a második napon. Elvitte egy lövés a jobb kisujjamat és eltörött a középső ujjpercem, sajnos műteni kellett.  Eltelt már 3 hét, még ugyanennyi van hátra a gipszből, utána dől majd el, hogy mennyit kell rehabilitálnom.

Forrás:eto.hu

Igaz így aktívan nem tudtál tovább részt venni az edzéseken, de miket tapasztaltál a hazai utánpótláshoz viszonyítva?

-Technikásabbak, ez nagyon szembetűnő volt. A játékuk nagyon hasonló a miénkhez, mert lapos és gyors játékra törekednek, minél nagyobb labdabirtoklási százalékkal. Saját szemszögemből nem sokat tudtam sajnos tapasztalni, maximum annyit, hogy átlagosan 45-50 perces az összes kapusedzés.

Természetesen a városnézés sem maradhatott el, és jutott idő az egyesületnél is jobban körbenézni, milyen körülmények között készülhetnek az Anfield Road labdarúgói?

-Igen, megnéztem a várost, furcsa volt, mert nagyon sok ház ugyanolyan, és alig lehet tájékozódni. Ami a futballt illeti jobbak a pályák minőségei, semmi nagyobb luxus nincs egyébként.

Járt már Liverpoolban magyar kapus, Gulácsi Péter személyében, aki bombaformában védte a nemzeti tizenegy kapuját a hét eleji VB-selejtezőn. Ákos előtt is hasonlóan szép jövő állhat, várja vissza az angol klub. A fiatal hálóőr tavaly már a válogatottban is bemutatkozott, nyáron pedig elhódította a hazai rendezésű ETO Football Cup legjobb kapusa címét!

Csak így tovább! Jó felépülést és további sok sikert kívánunk!

eto.hu

Hozzászólások