Keresés
-18O
Győr
2020.10.25., vasárnap (Blanka, Bianka)
  • Főoldal
  • Sport
  • A látványos EYOF-megnyitó pillanatai sok-sok képpel!

A látványos EYOF-megnyitó pillanatai sok-sok képpel!

Offmedia- 2017.07.24. 10:56
1182
Az ETO Stadionban tizenhatezer néző – köztük az ötven résztvevő ország sportolói – kapcsolódtak be a műsorba ledes karkötőikkel: a zászlók, vihar és csillagok jelentek meg többek között a speciális eszköz segítségével.

A meghökkentően látványos, a kultúránk számos szegletét felvonultató, lendületes műsor végén Steve Aoki, japán-amerikai sztár dj csapott egy olyan bulit, ahol a különböző nemzetek sportolói a küzdőtéren együtt táncolva alapozták meg az előttünk álló hét hangulatát.

A műsort közvetítette a Duna World csatorna, a Dunakapu téri vásárvárosban pedig szintén több ezren követték a látványos ceremóniát, melynek egyik csúcspontja a lánggyújtás volt: a színpadon elhelyezett hatalmas Győr felirat ipszilonjában Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszó gyújtotta meg az EYOF-lángot.

A LÁTVÁNYOS MEGNYITÓ KÉPEI (FOTÓK: OFF MÉDIA)

Elkezdődött tehát Magyarország első olimpiai eseménye, hétfőtől tíz sportágban, 130 versenyszámban vetélkednek a 14-18 év közötti fiatalok. Győrben az egy hét alatt 50 országból 2.500 sportoló versenyez és képviseli hazáját, a magyar színeket 152 fiatal versenyző.

A Dunakapu téri vásárvárosban pedig minden nap, 14-22 óráig változatos programokkal, kézműves vásárral, magyar ínyencségekkel és esti partikkal várják az érdeklődőket.

Hozzászólások