Keresés
-18O
Győr
2021.01.15., péntek (Lóránt, Loránd)
  • Főoldal
  • Sport
  • Anja Althaus: „Győr és Görbicz a világ legjobbja”

Anja Althaus: „Győr és Görbicz a világ legjobbja”

Offmedia- 2017.08.08. 17:43
6664
Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a női kézilabda Bajnokok Ligája és a magyar bajnoki cím címvédője, az Audi ETO KC.

A szurkolók a minden évben szokásos nyílt edzést várták nagyon az ETO otthona, a Magvassy sportcsarnok előtt, míg odabent az újságírók az ugyancsak hagyományos szezonnyitó sajtótájékoztatón szorongtak. Szép számmal jelentek meg a média képviselő, hogy találkozzanak a csapat edzőjével, Ambros Martínnal, a klub első emberével, Bartha Csabával és két nagyhírű játékossal, Görbicz Anitával és az új szerzemény Anja Althaussal.

Tamás Áron, az Adidas Magyarország és Bartha Csaba, az ETO első embere
Forrás:Off Média

Elsőként egy szponzori szerződés aláírására – illetve meghosszabbítására került sor. 2011 óta élő szerződését hosszabbította meg újabb négy esztendővel a prémium kategóriás sportszerek világszinten jeles képviselője, az adidas, valamint a Győri Audi ETO KC csapata. A szerződés ünnepélyes aláírásakor a Győri Audi ETO KC elnöke, Dr. Bartha Csaba elmondta: „Örülünk, hogy a világ egyik legpatinásabb sportszergyártó cégét tudhatjuk támogatóink között. Elégedettséggel tölt el bennünket, hogy az évek óta tartó sikeres együttműködés ismét megújításra került. Hasonló célok vezérelnek minket – míg klubunk a női kézilabdázás legmagasabb szintjét képviseli, az adidas a minőségi sporttermékek piacának uralkodó nagyhatalma.”

A Győri Audi ETO KC és az adidas közötti megállapodás nem csak a klub első csapatát érinti, hanem a közel 1000 gyermeket számláló utánpótlásrendszer minden játékosa is kizárólag a gyártó felszerélésében lép majd pályára.

Ambros Martín és Görbicz Anita
Forrás:Off média

Ambros Martín magyarul kezdte a sajtótájékoztatót, méghozzá szépen formált mondatokkal, csak ezt követően váltott át angolra.

„A magyar bajnokság nagyon nehéz lesz, akárcsak a Bajnokok Ligája. Tavaly nehezebb dolgunk volt az olimpia után fáradt és sérülésből visszatérő játékosokkal – mondta el Ambros Martín. – A BL sűrű menetrendje miatt a bajnokságot is korábban, már szeptember másodikán elkezdjük. Egyelőre a fizikai felkészülésen van a hangsúly, és nagyon jó állapotban van a csapat.”

„Lanzarote tényleg nagyon szép sziget, de mi erőnlétet építeni mentünk oda, és arra is tökéletes volt – mondta el Görbicz Anita csapatkapitány. – Persze sok munka áll még előttünk, de nagyon várjuk már a rajtot.

Anja Althaus
Forrás:OFF média

A csapat nyári szerzeménye, a német beálló, Anja Althaus is remekül érzi magát új állomáshelyén, pár mondatban nyilatkozott is.

- Hogy érzi magát most?

- Köszönöm, remekül, Győr nagyszerű város – mondta el Althaus. – Mindig is szerettem volna ide igazolni. Nyugodtan mondhatom, hogy a klub a világ legjobbja, akárcsak Görbicz Anita, akivel rengeteget találkoztam már a pályán. Eddig ellenfelek voltunk, az pedig, hogy most egy csapatban játszhatunk, többletenergiákkal tölt el engem. Szinte együtt futott eddig a pályafutásunk.

- Nem éppen fiatal már, most mégis klubot váltott…

- Igen, az idősebb játékosok közé tartozom. Viszont a világ vezető klubja keresett meg. Talán csak a korom miatt gondolkodtam a válaszon, de ez a mostani szituációt nagy lehetőségként élem meg.

- Hogy érzi magát a csapatban?

- Szerintem már befogadtak a többiek, és néha olyan, mintha már régóta együtt játszanánk. Tényleg, mindenki nagyon segítőkész, én pedig már nagyon várom, hogy tétmeccsen is pályára léphessek, méghozzá a magyar szurkolók előtt, akiktől már eddig is rengeteg kedves üzenetet kaptam – fejezte be Althaus.

Hozzászólások