Keresés
-18O
Győr
2020.10.25., vasárnap (Blanka, Bianka)
  • Főoldal
  • Sport
  • Átadták az újjászületett adyvárosi kosárlabdapályát - fotók

Átadták az újjászületett adyvárosi kosárlabdapályát - fotók

Gyurina Zsolt- 2017.06.15. 10:34
2494
Hat palánk, a legmagasabb minőségű borítás, világítás éjszakára és kamera a közbiztonságért.
A Móra Ferenc iskola melletti, az adyvárosi Kodály Zoltán úti tízemeletesek mögött volt egy kosárlabdapalánk, rossz állapotú, töredezett aszfaltos talajon. Mindez a múlt idő, merthogy helyette lett egy gyönyörű, magas minőséget képviselő pálya, hat palánkkal, az elérhető legjobb borítással, sötétedés utánra kivilágítással és bekamerázva, hogy elejét lehessen venni a rongálásnak.

Pár hónapja írtunk róla, hogy megújulhat a Kodály Zoltán úti pálya, ma délelőtt pedig már át is adták. Az avatón Borkai Zsolt polgármester vágta át a szalagot, a környező iskola diákjai pedig már birtokba is vették a létesítményt. Radnóti Ákos, Adyváros (egyik) önkormányzati képviselője elmondta, hogy Adyváros az elmúlt időben az egyik legsportosabb része lett Győrnek, 2009-ben megújult a Barátság park, most a kosárpálya, és hamarosan rekortán borítást kaphat az I-es tó melletti sportcentrum is.

Fűzy András, a CMB Cargo-UNI társadalmi elnöke hangsúlyozta, hogy Győr az elmúlt időben egyre inkább kosárlabdaközponttá fejlődött. A város rendezett All Star-gálát, három felnőtt kupadöntőt, vendégül látta az olimpiai bajnok amerikai kosarasválogatottat, végül pedig érdekességként hozzátette: amennyiben Budapest megkapta volna a 2024-es nyári olimpiai játékok rendezési jogát, akkor a női kosarastornának Győr, pontosabban az Audi Aréna adott volna helyet.

Abból a tornából nem lesz semmi, de a jövő kosarai biztos, hogy nagyobb kedvvel játszanak majd egy minden szempontból első osztályú pályán. Az avató után a gyerekek körében rögtönzött toborzót tartottak, és a kérdésre, hogy ki szeretne a jövőben kosarazni, szép számmal lendültek magasba a kezek...

Az átadón készült felvételek!


Hozzászólások