Keresés
-18O
Győr
2020.09.30., szerda (Jeromos)
  • Főoldal
  • Sport
  • AZ EYOF belülről - önkéntesekkel, sportolókkal beszélgettünk

AZ EYOF belülről - önkéntesekkel, sportolókkal beszélgettünk

Offmedia- 2017.07.26. 10:35
2231
Győr szép, az ételek kiválóak, a szállás tágas, eddig panasz csak az útlezárások miatt volt.
Az első önkéntes azt nyilatkozta, hogy nagyon jó a hangulat, a csapat fiatalos, pörgős, amit ő személy szerint nagyon szeret. Mindenkinek pontosan ismeri a feladatkörét, ezáltal a szervezés nagyon jó, minden korrektül megszervezett. Nyilatkozónk nagyon szereti a sportot, mindenképpen részt szeretett volna venni a győri ifjúsági olimpián, így jött neki az ötlet hogy önkéntesnek jelentkezik. Őt a szállodába osztották be, ahol a bíróknak kell információkat adnia, vagy segíteni ottlétük alatt.

Az önkéntesek naponta bőségesen kapnak enni, hétvégente szendvicset, hétköznap pedig meleg ételt. Az akkreditációs kártyájával bárhova beléphet és bármilyen eseményt megtekinthet, kivéve ha éppen munkára osztották be. A legszívesebben az atlétikát nézi. Bármilyen busszal ingyen utazhat, ráadásul az EYOF idejére külön buszjárat indult. Tapasztalatai szerint a győri lakók egyedül az útlezárásoknak nem örülnek, másra panasz eddig még nem volt.

Forrás:EYOF Gyor 2017 Havasi Melinda
Második önkéntesünk szintén kiemelte, hogy a nagy a nyüzsgés, sok az esemény. Az első két nap kicsit stresszes volt, mivel aznap érkeztek meg a versenyzők. A szervezés első osztályú, ha probléma adódik, azonnal megoldják. Ő múlt évben jelentkezett, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság asszisztense lett, a német csoportot kíséri. Az akkreditációs kártyájával mindenhova bemehet, kivéve a VIP-részlegekbe, illetve a Nemzetközi Médiacenterbe. Leginkább a kosárlabda érdekli. Szerinte az útlezárások sem akadályozzák a forgalmat, mindenhova hamar eljutni.

Forrás:OFF média
Megkérdeztünk két külföldi dzsúdóst, hogy nekik mi a véleményük az EYOF-ról, valamint hogy ők hogyan élik meg ezt az egész helyzetet:

„A kvalifikációs turnékon jó helyezést kellett elérnünk, mint például Lengyelországba és Csehországban, ahol ötödik helyezést értünk el, így kerültünk Győrbe - mondták el az OFF médiának. - Szerintünk nagyon jól szervezett esemény, a hely szép és nagy, nagyon örülünk annak, hogy más országokból több ezer sportolóval találkozhatunk.”

Milyen a szálláshely?

„ Nagyon igényes, nagy tágas szobáink vannak, ami igen hasznos, mivel hatan vagyunk egy szobában. Külön öröm, hogy van ventilátor is, ami egy verseny után nagyon jól jön.”

Végül pár szó az ételekről:

„Nagy a választék, természetesen nekünk ingyen, de eddig sajnos nagyon keveset tudtunk enni a súlymérések miatt. Sajnos még nem tudtuk megkóstolni a magyar ételeket, mivel a mérlegelés előtt figyelni kell a súlyunkra. A közlekedés kiváló. Shuttle buszokkal mindenhova gyorsan eljuthatunk."

Írta: Varga Bianka, Losonczi Pálma

Hozzászólások