Keresés
-18O
Győr
2020.09.23., szerda (Tekla)
  • Főoldal
  • Sport
  • Belgák vennék meg az ETO FC Győr futballcsapatát

Belgák vennék meg az ETO FC Győr futballcsapatát

Offmedia- 2017.06.16. 15:45
7262
A Nemzeti Sport arról ír, hogy a belga oldalon gyakorlatilag eldöntött tény a négyszeres magyar bajnok egyesület megvásárlása.
A sportnapilap pénteki számában jelent meg Sinkovics Gábor riportja, amelyben beszámol az NB II-be jutott Győri ETO körüli legfrissebb hírekről. A cikkben dr. Drucskó Zoltán, az ETO FC Győr ügyvezetője a klub jövőjéről elmondta: több külföldi befektető is érdeklődik, a legelszántabban Belgiumból.

„A belga partnerrel már többször egyeztettünk. A helyzetünk nem egyszerű, ezt felesleges hangsúlyoznom. A létesítményeinkkel kapcsolatban felszámolási eljárás folyik, és bűnügyi zárlat van. Úgy vélem, amíg nem rendeződik a jogi helyzet, korai bármiféle jövőképről beszélni. De tény, a belga partner szándékai komolyak" - mondta el Drucskó Zoltán.

Békeffy Gábor, a belga-magyar állampolgárságú menedzser képviseli a befektetői csoportot. Ő mondott pár szólt a belga vonalról. "Jelentős referenciával s jelentős tőkével rendelkező »kérőkről« van szó, akiknek  nemcsak a sport világában, hanem az  ingatlanüzletben is vannak érdekeltségeik. Márpedig az ETO esetében ez fontos szempont.”

Ugyanis a belgák megvennék a teljes létesítményt, a stadiont, a szállodát, az akadémiát, a plázát, és többségi tulajdont vásárolnának a futballcsapatot működtető gazdasági társaságban. A cikk szerint az új befektető vállalná, hogy legalább három évig üzemelteti és lehetőség szerint az első esztendőben az élvonalba viszik a labdarúgócsapatot. Befejezi, továbbépíti a stadiont, felújítja, és bővíti – legalább harminc szobával – a szállodát, és nyereségessé teszi a most igencsak visszafogottan üzemelő plázát.

A cikkben szerepel, hogy  belga oldalon gyakorlatilag eldöntött tény a magyar klub megvásárlása, és tizmilliárdot szánnának az üzletre.

Hozzászólások