Keresés
-18O
Győr
2019.04.18., csütörtök (Andrea, Ilma)
  • Főoldal
  • Sport
  • Berecz Blankáé az első magyar arany és az első EYOF-rekord

Berecz Blankáé az első magyar arany és az első EYOF-rekord

Offmedia- 2017.07.25. 09:41
1021
Az úszóink eddig három érmet szereztek, mert 400 méter vegyesen Nagy Réka győzött, míg női 4x100 méteres gyorsváltóban harmadik helyen zártak.
A 200 méteres női pillangóúszásban Berecz Blanka adta át az addigi legjobb időeredményt a múltnak. Ezen a fantasztikus teljesítményen még tudott javítani a fináléban és megszerezte Magyarország első aranyérmét Győrben. Güttler Károly olimpiai ezüstérmes úszólegenda tanítványa 2:11:26-os idővel nyert a spanyol Ana Maria Lamberto Garcia előtt.

Forrás:EYOF Gyor 2017 Mekli Zoltán

„Nagyon elfáradtam, az utolsó öt métert nagyon nehezen éltem túl" - kezdte levegő után kapkodva nyilatkozatát a győztes.  „Az előfutam után számítottam a végső győzelemre, nem gondoltam, hogy ennyire szoros lesz. A taktika nagyon egyszerű volt, az elejétől a végéig nyomni kell, aztán a harmadik 50-nél robbantani. Egész évben erre készültem, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült. Az egyéni legjobbamat nem tudtam megjavítani, de nem vagyok szomorú egyáltalán emiatt. A hangulat leírhatatlan, az elejétől a végéig hallottam ahogy buzdítanak, rengeteg plusz energiát adott. Köszönöm mindenkinek!"

Forrás:EYOF Gyor 2017 Mekli Zoltán

A 400 méteres női vegyest a döntőbe messze a legjobb idővel bejutó Nagy Réka nyerte megelőzve az olasz Martina Rattit és a német Giulia Goerigk-et.

Az egyéni finálék után a nap végén két váltó döntője zárta a programot. Női 4x100 méteres gyorsváltó döntőjét az oroszok nyerték Polina Nevomenko, Anastasia Makarova, Olga Turchina, Elizaveta Ryndych összeállításban. A holland Nieke Jonk, Britta Koehorst, Elise Tanis, Imani Jong alkotta csapat lett a második.

A magyarok lettek a harmadikok a Fábián Fanni, Muzsnay Zsófia, Pózvai Kiara, Nagy Réka váltóval. A fiúk 4x100-as gyorsváltójában az orosz együttes győzött ArseniiChivilev, Maksim Aleksandrov, Maksim Fofanov, Andrei Minakov összeállításban.

Az olaszok (Thomas Ceccon, Michele Sassi, Giulio Ciavarella, Frederico Burdisso) jöttek be a második a svédek (Johan Rydahl, Linus Kahl, Robin Hanson Oliver Rehn) a harmadik helyre. Az első napon az úszók éremtáblázatán az orosz csapat az első két arany és egy ezüstéremmel, a magyar küldöttség a második két arany valamint egy bronzzal.

HÉTFŐI EREDMÉNYEK:

A női kézilabdameccseket Norvégia-Románia kezdte, végig fej-fej mellett haladtak és a végén Norvégia 1 góllal legyőzte a Romániát, így lett 19-18-as eredmény. Utánuk Hollandia-Magyarország következett, ahol a magyar csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 26-43-ra győzték le Hollandiát. Az első férfi kézilabdameccset Horvátország-Dánia játszotta, az eredmény 22-22, tehát döntetlen lett. A második meccset Németország-Magyarország játszotta, sajnos a hazai csapat 34-21-re vereséget szenvedett Németországtól.

Az első röplabda mérkőzést Oroszország-Magyarország játszotta, az oroszok 3:0-ra legyőzték Magyarországot. A horvát női röplabda válogatott betegség miatt visszalépett.Hozzászólások