Keresés
12O
Győr
2017.11.22., szerda (Cecília)

Csekély az érdeklődés a paralimpia iránt

Offmedia- 2016.08.18. 09:16
203
A szeptember 7-én kezdődő Rio de Janeiró-i paralimpiára, eddig a belépőjegyek 12 százalékát sikerült értékesíteni.

A szervezők nyilatkozatából kiderül, hogy a szerény érdeklődés miatt a bevételkiesés jelenti a legfőbb gondot számukra, mert át kellene utalniuk az utazási hozzájárulásokat a nemzeti paralimpiai bizottságoknak. Ahogy Mario Andrada szóvivő emlékeztetett rá, a paralimpiák jegyeladása az olimpiai játékok alatt és után általában nő. Ebben bíznak most is...

Mario Andrada aggodalmát fejezi ki a kevés jegyeladás miatt.
Forrás:Getty/Europress

A brazil bíróság, azonban befagyasztotta a további kifizetéseket, mert az olimpia megrendezése nagyobb összeget emészt fel mint előtte gondolták. Ez persze, a paralimpia kiadásait is érintheti. A kormány, illetve a riói városvezetés 270 millió reallal (23,2 milliárd forint) hajlandó beszállni az olimpia és paralimpia nyitó- és záróünnepség szervezésébe, de Marcia Maria Nunes bíró úgy döntött, hogy ez csak akkor lehetséges, ha minden számlát nyilvánossá tesznek.


"Tisztában vagyunk vele, hogy az utazási támogatásokat már egy ideje el kellett volna küldenünk, de bőven van időnk, hogy megbizonyosodjunk, minden versenyző képes lesz időben megérkezni és felkészülni a versenyre" - mondta Mario Andrada.

Forrás: M4Sport

Hozzászólások