Keresés
-18O
Győr
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)

Csillogó-villogó kosárpályát kap Adyváros

Offmedia- 2017.04.13. 11:10
9161
A Kodály Zoltán úti 25 milliós beruházás május végére, júniusra készül el.
Adyváros Győr egyik legsűrűbben lakott része, a Kodály Zoltán útra pedig különösen igaz ez: ott csakis tízemeletesek sorakoznak. A Kodály Zoltán út 10-16. számú tömb mögötti zöldterületen negyven éve áll egy betonos kosárpálya, mára alaposan rajta hagyta nyomát az idő, egyes elemei balesetveszélyessé váltak.

Fűzy András (balra), Radnóti Ákos és Gancz Tamás (jobb oldalt) egyelőre még a munkagépek előtt
Csütörtökön Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros egyik önkormányzati képviselője, Gancz Tamás, a körzet másik önkormányzati képviselője, és Fűzy András, a CMB Cargo-UNI kosárlabdaklub társadalmi elnöke mutatta be a terveket. Május-júniusra lesz kész a szabványméretű kosárlabdapálya, amelyen keresztbe még négy palánk lesz, streetballozásra is alkalmassá téve. A pálya borítása a legjobb lesz, Continental gumiborítást kap, a két nagy palánk a Spalding gyártmánya.

"Adyvárosban nem ez lesz az első sporttal kapcsolatos fejlesztés - mondta el Radnóti Ákos. - Gondoljunk csak a Barátság park majdnem egymilliárdos beruházására. A játszótereket is folyamatosan újítjuk meg. A kosárpálya esti kivilágítást is kap, de természetesen nem azért, hogy éjszakába nyúlóan játszanak itt, akadályozva a lakókat az esti pihenésben. Mivel itt korábban is sportpálya állt, reméljük, hogy senki nyugalmát nem fogja zavarni a hamarosan elkészülő létesítmény, viszont számtalan embernek szerez majd örömet."

A kosár- és streetballpálya bruttó 25 millióból újul meg, ez főleg TAO-s pénzt és a kosárklub hozzájárulását jelenti. Újabb 10 millió forintba kerül a kivilágítás, a zöldfelületek rendbe tétele, a közművek kiváltása, ezt az önkormányzat finanszírozza. Azt remélik, hogy a két közeli, a sport felé elkötelezett iskola, a Móra és a Fekete István diákjai is előszeretettel pattogtatják majd a labdákat itt. A kerítéssel övezett pálya mellett térfigyelő kamera vigyáz a közbiztonságra.


Hozzászólások