Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)
  • Főoldal
  • Sport
  • Deutsch Tamás lemondott alelnöki tisztségéről a MOB-ban - Levélben üzent Borkainak

Deutsch Tamás lemondott alelnöki tisztségéről a MOB-ban - Levélben üzent Borkainak

MTI- 2016.12.17. 16:39
960
Lemondott posztjáról Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fogyatékosok sportjáért felelős alelnöke.

A Magyar Paralimpiai Bizottságban is alelnöki tisztséget ellátó sportvezető erről levélben tájékoztatta pénteken Borkai Zsolt MOB-elnököt, aki a lemondást elfogadta - adta hírül a MOB honlapja. Deutsch 2012-ben lett a MOB alelnöke.

Forrás:MTI Fotó: Kovács Tamás

"Természetesen tudomásul vettem Deutsch Tamás lemondását, akinek a 2017. január elsején hatályba lépő új sporttörvény MOB-ot érintő módosításai értelmében amúgy is megszűnt volna a MOB-tagsága és egyben MOB-alelnöki pozíciója is. Ez az a tény, ami miatt kifogásolja az új alapszabály-tervezetet. Januártól tehát a Magyar Olimpiai Bizottság Deutsch Tamás munkájával amúgy sem számolt" - reagált a lemondásra Borkai Zsolt.

Deutsch Tamás levelét teljes egészében közölte a Nemzeti Sport honlapja, s abban az alelnök azt írja, hogy a MOB alapszabály-módosításának az elmúlt napokban elkészült tervezete "sajnos nem felel meg sem a sportolók, sem a sportszövetségek, sem pedig a sport iránt érdeklődők elvárásainak".

"Meggyőződésem szerint a MOB működésének megújítását kívánó állami sportirányítás elvárásai sem tükröződnek az alapszabály-tervezetben. A MOB tagjaként a jövőben a sportolókkal, az edzőkkel, sportszakemberekkel és sportvezető kollégáimmal együtt kész vagyok mindent megtenni a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítása érdekében" - fogalmazott.

Borkai Zsolt reagálásában hozzátette: mivel a Magyar Paralimpiai Bizottság a jövőben önálló köztestületként működik majd, így ott is sok tennivaló lesz, az MPB tagjaként és alelnökeként is jó munkát és sok sikert kíván DeutschTamásnak, a MOB-ban végzett eddigi tevékenységét és munkáját pedig nagyon köszöni.

A levelet az alábbiakban tartalmi változtatás nélkül tesszük közzé:

Borkai Zsolt úr részére,
elnök, Magyar Olimpiai Bizottság
Tisztelt Elnök Úr!
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) feladatai és működése 2012-ben alapjaiban változott meg. A sporttörvény akkori módosításának értelmében a MOB egységes sport-köztestületté vált, és felelős lett a teljes magyar sport szakmai irányításáért.
A MOB az új helyzetéből fakadóan ellátta a fogyatékosok sportjával kapcsolatos szakmai feladatokat is, a törvénymódosítás alapján létrejött a MOB fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozata. A tagozat tagjai, megtisztelő módon, engem választottak a tagozat elnökévé. Ezen megbízatásom alapján a MOB közgyűlésének küldöttei a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökévé választottak, bizalmukat ezúton is köszönöm!
A sporttörvény 2016. novemberi módosítása megváltoztatta a sportirányítás szervezetrendszerét. A fogyatékosok sportjával kapcsolatos szakmai feladatok ellátásáért immár a köztestületté alakuló Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) a felelős. Az MPB – a köztestületté történő átalakulást is megszavazó – közgyűlése 2016. december 12-én a szervezet alelnökévé választott, ezt a bizalmat is köszönöm!
Ezen törvényi változások következtében a fogyatékosok sportját érintő feladatok ellátásával kapcsolatos munkám a Magyar Olimpiai Bizottságban befejeződött, ezért a mai nappal MOB alelnöki tisztségemről lemondok.
A sporttörvény módosítása lehetőséget teremt a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítására. A MOB alapszabály-módosításának az elmúlt napokban elkészült tervezete sajnos nem felel meg sem a sportolók, sem a sportszövetségek, sem pedig a sport iránt érdeklődők elvárásainak. Meggyőződésem szerint a MOB működésének megújítását kívánó állami sportirányítás elvárásai sem tükröződnek az alapszabály-tervezetben. A MOB tagjaként a jövőben a sportolókkal, az edzőkkel, sportszakemberekkel és sportvezető kollégáimmal együtt kész vagyok mindent megtenni a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítása érdekében.
Sportbaráti üdvözlettel,
Deutsch Tamás."

Hozzászólások