Keresés
-18O
Győr
2021.03.03., szerda (Kornélia)
  • Főoldal
  • Sport
  • Dzsudzsák még mindig a legdrágább magyar labdarúgó, de nem sokáig...

Dzsudzsák még mindig a legdrágább magyar labdarúgó, de nem sokáig...

Offmedia- 2017.01.06. 13:43
1298
Az Egyesült Arab Emirátusokban légióskodó Dzsudzsák Balázs számít a legértékesebb magyar labdarúgónak, de nagyon valószínű, hogy már nem sokáig.

A profi futballisták piaci értékeivel foglalkozó Transfermarkt frissítette adatbázisát, így az új év elején, már reális képet kaphatunk arról, hogy melyik magyar focista számít a legdrágábbnak.

Dzsudzsák Balázs
Forrás:Getty/Europress

Nincs meglepetés az első helyen, hiszen továbbra is Dzsudzsák Balázs vezeti a mezőnyt, akinek piaci értéke 4,25 millió euróval egyenlő a portál szerint. A 30 éves középpályás jelenleg az al-Vahda légiósa, szerződése 2018 nyaráig szól az arab klubnál, így előreláthatóan már csak lefelé fog vezetni az út számára. Dzsudzsák piaci értéke 2012-ben meghaladta 14 millió eurót, ami azóta is magyar rekordnak számít.

A magyar válogatott franciaországi Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy több labdarúgónak is megemelkedett vételára. A legnagyobb ugrás Nagy Ádámnál figyelhető meg, aki nyáron a Fradiból a Bolognához igazolt, így a piaci értéke jelenleg 3 millió euró.

A 21 éves középpályás bő fél év alatt megduplázta az árát, amiben komoly szerepet játszott, hogy a mostani szezonban 14-szer lépett pályára a Serie A-ban. 

Érdekesség, hogy Nagy 2015. májusában még mindössze 75 ezer eurót ért a piacon.

Habár Nagy Ádám karrierje ígéretes az olasz élvonalban, a második legdrágább magyar játékos továbbra is Nemanja Nikolics, akinek piaci értéke 3,5 millió euró. A támadó lengyel gólkirályi és bajnoki címet szerzett a tavalyi idényben,valamint a Bajnokok Ligája csoportkörében is pályára lépett - gólt is rúgott - , ennek ellenére télen az MLS-ben szereplő Chicago Fire-höz igazolt.

Nagy Ádám
Forrás:Getty/Europress

Szintén duplázta értékét a Bundesligában a napokban a legjobb 10 kapus közé választott Gulácsi Péter. A lipcseiek portásának piaci értéke 1,5 millió euró.

Gulácsi a korábbi csapata, a Salzburg színeiben elérte már a 2 millió eurót is.

Szintén másfél millió eurót ér a Hoffenheim támadója, Szalai Ádám, de nem sokkal van lemaradva mögötte a katari légiós Németh Krisztián, a maga 1,4 milliójával.

Bogdán Ádámot szintén 1,5 millió euróra taksálják, míg a Palermóban játszó Balogh Norbertet 1,4 millióra.

A bűvös egymilliós határt még hárman érik el a válogatottból: Kleinheisler László, a Darmstadbanjátékosa; a Legia Varsóhoz igazoló Nagy Dominik és a Lech Poznanban játszó Kádár Tamás.

Ha nem a válogatottat nézzük, akkor még a 33 éves Huszti Szabolcs, a palermói Sallai Roland és a Belgiumban védő Köteles László éri el ezt a számot.

A Transfermarkt adatai szerint a magyar OTP Bank Ligában jelenleg öt olyan labdarúgó szerepel, aki legalább 1 millió eurót ér. Közülük mindössze a 31 éves Tőzsér Dániel (1,5M) magyar nemzetiségű. A debreceni középpályást a Fradi osztrák csatára, Marco Djuricin (1,2M) és a Videoton szerb támadója, Marko Scepovics (1,2M) követi.

Játékos Piaci érték*
Dzsudzsák Balázs (al-Vahda) 4,25 millió
Nikolics Nemanja (Chicago Fire) 3,5 millió
Nagy Ádám (Bologna) 3 millió
Gulácsi Péter (Lipcse) 1,5 millió
Bogdán Ádám (Liverpool) 1,5 millió
Szalai Ádám (Hoffenheim) 1,5 millió
Tőzsér Dániel (DVSC) 1,5 millió
Németh Krisztián (al-Gharafa) 1,4 millió
Balogh Norbert (Palermo) 1,4 millió
*euró,transfermarkt.de


hatharom.com alapján

Hozzászólások