Keresés
-18O
Győr
2020.10.29., csütörtök (Nárcisz)
  • Főoldal
  • Sport
  • EYOF: Steve Aoki a sztárfellépő, lesz Virtuózok-koncert, Szujó Zoltán és Ördög Nóra konferál - részletek a megnyitóról

EYOF: Steve Aoki a sztárfellépő, lesz Virtuózok-koncert, Szujó Zoltán és Ördög Nóra konferál - részletek a megnyitóról

Offmedia- 2017.06.06. 13:11
6634
Két órás műsort láthat az ETO Park közönsége, számtalan meglepetéssel. A Duna World élőben közvetít.
Magyarország első olimpiai eseménye lesz a július 23. és 29. közötti győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF). A kedd déli sajtótájékoztatón a szervezők több részletet is elárultak a július 23.-i megnyitóünnepségről (kezdés 20.30), többek között bejelentették, hogy ki lesz az est legnagyobb csillaga.

A megnyitóról Heilig András, a megnyitó "megalkotója" árult el titkokat. Többek között elmondta, hogy "minden mindegy" alapon megkeresték az amerikai sztár DJ-t, Steve Aokit, aki pozitívan reagált, "mind a felkérésre, mind a gázsi nagyságát illetően." Így tehát a 2017-es ifjúsági olimpia megnyitóünnepségének utolsó fellépője az amerikai zenész lesz, akinek pár mondatos üdvözlőüzenetét be is mutatták a sajtótájékoztatón. Aoki a világ számos pontján adott már nagysikerű koncertet, korábban a Sziget-fesztivál nagyszínpadán is fellépett.

Forrás:Szalai Anna RAW Agency
Mint Heilig András szavaiból kiderült, az ETO Parkban rendezendő megnyitó két órás lesz, 300 résztvevővel, és számtalan meglepetést tartogat. Azt már megtudhattuk, hogy a műsor három részre bontható, a 24 perces nyitány sok művészeti elemet tartalmaz, amelyek között Bánhegyi Adrienn szombathelyi kötélugróvilágbajnok látványos bemutató jelenti a kapcsot. Fellép majd a Győri Balett, a Győri Nemzeti Színház társulata, élőben játszik a győri filharmonikusok együttese, de szerephez jut a Vaskakas művészeti csoport is. A közönség a látványos show-ba egy különleges karkötővel kapcsolódhat be.

Természetesen az olimpiai megnyitókon már megszokott "kötelező" elemek sem maradnak el. A csapatok bevonulása, a zászlóbontás, a láng megérkezése majd meggyújtása, a köszöntő beszédek mind-mind az ünnepség részei.

Forrás:Szalai Anna RAW Agency
A megnyitó utolsó harmadában a zene dominál. Ebben a blokkban a szervezők igyekeztek olyan neves együtteseket megmutatni, akiket a fiatalok is ismernek - ne feledjük, az EYOF a 14-18 év között tehetségek versenye. Láthatjuk majd a Virtuózok műsorát, a Kerekes Band és  The Biebers egyaránt zenél nekünk. Utánuk pedig zárásként a már említett Steve Aoki szórakoztat.

Különlegesség lesz a 6x6-os, kocka alakú, 6 tonna súlyú LED-fal, amellyel egészen csodás képeket tudnak elénk varázsolni. Az ETO stadion gyepszőnyege erre az időre speciális borítást kap, és felállítanak egy 66 négyzetméteres színpadot is. Mint Domanyik Eszter, az önkormányzat városmarketing és programszervezési főosztályának vezetője elmondta, az ifjúsági olimpia eseményeire, így a megnyitóra is jó ütemben fogynak a jegyek. A megnyitóra 3000 Ft-ért kapható belépő, a versenyek megtekintése ingyenes, csak előzetes regisztráció szükséges. Minden további ITT!

Forrás:Szalai Anna RAW Agency
Az EYOF megnyitójának házigazdái Szujó Zoltán és Ördög Nóra lesznek, a köztévé - minden bizonnyal a Duna World-ön - élőben közvetíti a két órás műsort, a versenyekről pedig naponta kétszer 45 percben számol be.

A sajtótájékoztató részeként újabb támogatói szerződéseket írtak alá. Az EYOF mögé felsorakozott a Szentkirályi ásványvíz, a Delta-csoport, illetve médiatámogatóként a Kisalföldet is kiadó Lapcom-csoport, a Győr+, a Nemzeti Sportot megjelentető Mediaworks, a Funzine.

Hozzászólások