Keresés
6O
Győr
2017.11.19., vasárnap (Erzsébet)
  • Főoldal
  • Sport
  • Ezüstéremmel tértek haza Olaszországból a strandkézisek!

Ezüstéremmel tértek haza Olaszországból a strandkézisek!

Offmedia- 2016.07.07. 11:48
167
Gaeta tipikus, de viszonylag kicsi olasz tengerparti üdülőhely, nagyon hangulatos, tengerparti magaslatra kapaszkodó fehérházas óvárossal. Róma és Nápoly közelsége még jobban emeli vonzerejét. Ideális a pihenésre, de legfőképp egy nagyon színvonalas strandkézilabda torna megrendezésére!

Kezdhetnénk Gaeta üdülőhely és Nápoly város bemutatásával a hétvégi beszámolót, hisz a sok élmény mellett hajlamos az ember elfelejteni, hogy miért is van ott valójában. Csodálatos helyszínek, ragyogó napsütés minden nap, homokos tengerpart, hűvös tenger. A csütörtök délután a tengerparté és a pihenésé volt a főszerep hisz az 1560 km-es út sokat kivett a lányokból! Az esti órákban a szokásosnak mondható helyszíni edzést követően, egy kiadós vacsora és a jól megérdemelt pihenés következett. Pénteki napon Nápolyba kirándultunk Ciro Cardone vezetésével, majd ismét a közös foglalkozásé volt a főszerep.

Szombaton délelőtt elkezdődött a várva várt torna. Első mérkőzésünkön egy olasz csapat volt az ellenfelünk, akik nem okoztak gondot a lányoknak, és egy könnyebb mérkőzésen, két sima szett győzelemmel (28:3 és 24:6) estek át hárman is az EBT tűzkeresztségen.

Cannabis Energy Drink-Kanonierky (SVK) – Cassa Rurale Pontiana (ITA) - 2:0

Szombat délután következett a Dániából érkező csapat, akik az első félidőben megleptek minket, és sikerült öt ponttal többet szerezniük (16:21). A második félidőben végig kézben tartottuk a mérkőzést és két pontos előny (14:12) után következhetett a szétlövés (4:5) amiben a dánok bizonyultak jobbnak.

Cannabis Energy Drink-Kanonierky (SVK) – Beachlandshold (DEN) - 1:2

A szombat esti mérkőzés a továbbjutásról döntött. Az ellenfél a Hollandiából érkező TSHV Camelot csapata volt. Mivel a hétvégi olasz tornával egy időben a holland bajnoki döntő volt, így egy fiatalabb csapattal érkeztek, és a mérkőzésünk előtt egy győzelemmel és egy vereséggel holtversenyben a második helyen álltak velünk.

A lányok betartották a mérkőzés előtti kéréseimet, így sikerült a támadásban és a védekezésben is tökéletesen teljesíteni. Két nagyon szép félidőt produkálva, sima szettekben (14:26 és 2:19) sikerült jobbnak bizonyulni a holland barátaink ellen.

TSHV Camelot (NED) – Cannabis Energy Drink-Kanonierky (SVK) - 0:2

A három csoportmérkőzésből kettőt megnyertünk az első versenynapon. A két győzelemnek köszönhetően a csoport második helyén végeztünk és az „A” jelű kvartett első helyezettje várt ránk a vasárnapi elődöntőben!

Elődöntős ellenfelünket nagyon jól ismertük, ezért igyekeztek a lányok a körülményekhez képest maximálisan felkészülni a két mindent eldöntő félidőre, hisz ellenfelünk nem más volt mint az állandó EBT Masters döntő résztvevő, holland rekordbajnok, az EBT tabella jelenlegi második helyezett csapata, a Detono Zagreb BHC.

Nagyon jól kezdtük az első szettet, és rögtön a mérkőzés elején kezünkbe vettük az irányítást. Sajnos a mérkőzést beárnyékolta egy súlyosnak tűnő sérülés. A zágrábi csapat jobbszélsője egy forgás utáni talajfogásnál beverte a fejét és mentők vitték korházba. A mérkőzés után kaptuk a hírt, hogy a játékos jól van és megúszta egy kisebb agyrázkódással az esetet. Ez úton kívánunk jobbulást, mielőbbi felépülést az egész csapat nevében! Az ápolás miatt 10 percre állt a mérkőzés, majd négy pontos előnyből folytatódhatott az összecsapás. Támadásban és védekezésben is minimális hibaszámmal játszottunk, kapuban pedig Martina Ladicsova parádézott, így mindkettő félidőben jobbnak bizonyultunk az idei horvát bajnoknál. Győzelmünkkel az idei szezon első és remélhetőleg nem az egyetlen skalpját gyűjtöttük be (21:16; 19:12).

Cannabis Energy Drink-Kanonierky (SVK) – Detono Zagrab (CRO) - 2:0

Az elődöntő után másfél órával egy lengyel klubcsapat várt ránk, aki az elődöntőben a dán Beachlandshold csapatát búcsúztatta szétlövésben.  Az első szettben négy pontos előnyt herdáltunk el kettő perc alatt és három pontos vereséget mutatott az eredményjelző a lefújáskor (14:11). A második szettben azt és úgy játszottuk, amit megbeszéltünk és úgy, ahogy azt kell egy döntőben. Támadásban koncentráltan és okosan játszottunk, védekezésünkön pedig ismét alig találtak rést az ellenfél csapat játékosai, ha mégis eljutottak lövésig a kapuban ismét Martina kapusunk parádézott (9:17). Jöhetett a szétlövés, amiben sajnos a lengyelek bizonyultak jobbnak, és egy ponttal, de megnyerték a döntőt.

Red Hot Czili Buk (POL) – Cannabis Energy Drink-Kanonierky (SVK) - 2:1


A torna gólkirálynője Veisz Adriena, míg a hétvége legjobb „speciális” játékosaKemenczik Martina lett. Mindketten Cannabis Energy Drink-Kanonierky)

Kiss Dániel a csapat edzője

„Ilyen messze utazni egy EBT túrára mindig nagy rizikó, egy eddig ismereten országban, és szervezőkhöz. A hétvégi torna a mi döntésünket igazolta, hogy megérte belevágni. Profi és segítőkész szervezőkkel találtuk szembe magunkat, akik a nap bármely szakában álltak rendelkezésünkre!

A tornán minden játékosom olyan hozzá állást mutatott, amit egy ilyen kaliberű tornán elvárhat egy vezető. Minden mérkőzésre felkészültünk mentálisan is és fizikálisan is. Nagyon sokat jelentett, hogy a torna előtt volt két napunk az olasz tengerparton, hogy a kikapcsolódás mellett az esti edzésekkel megszokjuk az ottani klímát. Az idei évben, a korábbiaktól eltérően mindössze három EBT tornára tudunk menni, így a hibafaktort teljesen ki kell küszöbölni.

Erősségünket és hozzá állásunkat mutatja, hogy a frissen igazolt „liberónk” Kemenczik Martina mindkét komoly tornánkon a legjobb játékos lett. Ki kell még emelni a védekezésünket, ami nagyon jól működött a hétvégén, és ezzel párhuzamosan a kapuban Martina Ladicsova mutatott teljesítményét. Az elődöntőben mutatott játékunk és hozzá állásunk az egész tornát tekintve kimagasló volt.

A torna döntőjének első félideje talán az egyetlen olyan szett volt, amikor technikai hibák és rossz döntések sorozata miatt négy pontos előnyt herdáltunk el, és vertük meg saját magunkat.

Az elvesztett döntő ellenére nagyszerű és sikeres hétvége van a hátunk mögött. Nagyon sok munka van még a célunk elérésig, például nagyon sokat kell javulnunk a szétlövés területén, de egyre közelebb és közelebb kerülünk a szezon elején kitőzött célokhoz.

Gratulálok a lányoknak a hétvégén megszerzett ezüstéremhez!

Stefanics Noémi

„Hatalmas élmény volt egy ilyen szép helyen megrendezett tornán szerepelni. A szervezők nagyon készségesek és segítőkészek voltak. A hangulat is szuper volt mindvégig. Az eredménnyel ma már elégedett vagyok, úgy gondolom, amit terveztünk azt megvalósítottuk, azonban vasárnap az elvesztett döntő után kicsit szomorú voltam. Úgy ereztem megnyerhettük volna a mérkőzést, de többet hibáztunk és a legrosszabbkor, így maradt az ezüst, aminek természetesen így is nagyon örülök!”

Veisz Adriena, a torna gólkirálynője

„Számomra az egyik legnagyobb élmény volt ez az olasz torna, amiben nagy szerepet játszott a gyönyörű helyszín. Maga a verseny is remek volt, kiváló mérkőzéseket játszottunk, és úgy érzem a csapatunk nagyon jól összekovácsolódott. A második hely miatt kicsit csalódott vagyok, mert csak magunknak köszönhetjük, hogy nem nyertünk. A gólkirálynői címnek nagyon örülök, de ehhez kellettek a lányok, és a kiváló védekezés is, ami azt gondolom erre a tornára maximálisan összeért!”

Kemenczik Martina, a torna legjobb „speciális” játékosa

„Nagyszerűen éreztem magam a tornán! A helyszín es az idő is tökéletes volt! A csapatok nagyon jó ellenfelek voltak jó meccseket tudtunk játszani jó megmérettetés volt számomra! Sajnálom, hogy a döntőben vereséget szenvedtünk, de úgy érzem a második hely is szép eredmény! A külön díjnak természetesen nagyon örültem! Nem számítottam rá, hiszen ez volt az első EBT  amin reszt vehettem! Elégedettnek nem mondom magam, mert úgy gondolom, mindig van feljebb!”

Martina Ladicsova, csapatunk kapusa

Ez az EBT teljesen más volt, mint a szlovák bajnokság. Itt minden mérkőzés nagyon nehéz volt, minden ellenfél erős volt, de mi minden mérkőzésen erősebbek voltunk ellenfeleinknél. Nekem ez volt az első döntőm ilyen rangos versenyem. Nehéz megmondani, hogy elégedett lehetek e a mutatott teljesítményemmel, lehet még jobb is ha többet játszunk a lányokkal együtt. Úgy gondolom csapatként jutottunk a döntőbe. Boldog vagyok, hogy átélhettem.

Hozzászólások