Keresés
-18O
Győr
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)
  • Főoldal
  • Sport
  • Győztes meccseken akarnak tapasztalatot nyerni a győri kosarasok

Győztes meccseken akarnak tapasztalatot nyerni a győri kosarasok

MTI- 2016.10.26. 11:54
387
Meccseket nyerve akar tapasztalatot gyűjteni a CMB Cargo-UNI Győr a női kosárlabda Euroligában, ahol a cseh USK Praha ellen kezdi meg szereplését csütörtökön.
klub szerdai sajtótájékoztatóján Fűzy András társadalmi elnök, illetve a csapat részéről Simon Zsófia beszélt a kupasorozattal kapcsolatos célokról, várakozásokról.

Forrás:Pezzetta Umberto

"Az első ellenfelünk játékerejéről mindent elmond, hogy az Euroliga tavalyi győztesét fogadjuk" - kezdte Fűzy András. "A csehek hosszú évek óta ott vannak az Euroliga elitjében, folyamatosan hat jó külföldi és hat cseh válogatott játékost szerepeltetnek. Idei céljuk is a Final Fourba kerülés, ennek megfelelően erős kerettel rajtolnak."


A sportvezető emlékeztetett, hogy a prágai csapat trénere Natalija Hejkova, a sportág egyik legnagyobb egyénisége. A 2003 és 2006 között Sopronban dolgozott szlovák tréner a Ruzomberokkal, a Szpartak Moszkvával és a Prahával is Euroligát nyert, rajta kívül más edző ilyen eredménysort nem tud felmutatni.

"A Magyar Kosárlabda Szövetség szabályozói miatt a mi csapataink eleve hátrányban indulnak a nemzetközi porondon" - fejtegette  Fűzy András. "Itthon csak négy légióst lehet szerepeltetni, ebből az alapszakaszban egy meccsen három lehet a pályán, és egy húsz év alatti játékosnak húsz perc játéklehetőséget kell meccsenként biztosítani. Ez az intézkedés középtávon kamatozhat a magyar kosárlabdázás szintjén, de ezáltal most nem vagyunk versenyképesek az Euroligában."

Hozzátette: "Meggyőződésem, hogy ilyen körülmények között is fogunk meccseket nyerni az idei szezonban is. Tapasztalatot gyűjtünk, rutint szerzünk a nemzetközi porondon, elsősorban ebben látom a jelenlegi lehetőségeinket."

A játékosok közül a soproni kitérő után Győrbe visszatért Simon Zsófia beszélt a csütörtöki ellenfélről.

"Tavaly felkészülési mérkőzésen játszottam az USK Praha ellen" - mondta a 26 éves kosaras. "Nagy egyéniségek sora szerepel náluk, nekem különösen a spanyol Laia Palau megoldásai jelentettek élményt. A szurkolóknak érdemes lesz kilátogatni a csarnokba, mert sok klasszist láthatnak majd a pályán."

A CMB Cargo-UNI Győr- USK Praha mérkőzés 18 órakor kezdődik az Egyetemi Csarnokban.

Hozzászólások