Keresés
4O
Győr
2017.11.20., hétfő (Jolán)
  • Főoldal
  • Sport
  • Középfutamban a Vasbányai-Mike kenus duó is, döntőben a női kajaknégyes

Középfutamban a Vasbányai-Mike kenus duó is, döntőben a női kajaknégyes

MTI- 2016.08.19. 15:12
226
Újabb magyar sikerek az olimpián.

Ambrus Gábor, az MTI különtudósítója jelenti:


A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duó a harmadik helyen végzett előfutamában 1000 méteren a riói olimpia pénteki napján, így a középfutamban folytatja szereplését.

A KSI SE kettőse 2013-ban világbajnok volt ebben a számban, tavaly és tavaly előtt pedig ezüstérmes lett, így az éremesélyesek közé tartozik. A kenukettesek mezőnye megritkult, mivel az egyesben bronzérmes moldovai Szerhij Tarnovszki doppingtesztje pozitív lett, versenyzési jogát felfüggesztették, s nem indulhatott el párosban testvérével, Oleggel.

Molnár Péter a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének előfutamában
Forrás:MTI Fotó: Kovács Tamás
 

Vasbányaiék bemutatkozása nem sikerült, az előfutamban esélyük sem volt a rögtön döntőt érő első hely megszerzésére. Az egyesben riói győztes német Sebastian Brendel társával, Jan Vandrey-jel a rajt után az élre állt, s leginkább a kubai kettős tartotta velük a lépést. Vasbányaiék 250 méternél csak a negyedik helyen lapátoltak, a lengyelek is előttük haladtak, s féltávnál sem változott a sorrend. A magyar páros ezután elkezdett felzárkózni, 750-nél már harmadik volt, de közben a németek már több mint egy hajóval vezettek. A célba is a futamgyőztesként finalista németek és a kubaiak mögött értek be Vasbányaiék, azaz később újra vízre kell szállniuk a középfutamban a szombati döntőért.Döntőben a női kajaknégyes

A magyar női kajaknégyes megnyerte pénteki előfutamát, ezzel egyből bejutott a szombati döntőbe 500 méteren a riói olimpián.

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású kvartett a címvédő - annyi különbséggel, hogy a londoni győzelem alkalmával Csipes helyén Kovács Katalin ült. 
Kozák már két aranyérmet szerzett Rióban, Szabó pedig egyet.

A futamból a győztes egyből a döntőbe jutott, a többiek a később sorra kerülő középfutamban is vízre szállnak.


Hozzászólások