Keresés
-18O
Győr
2020.12.01., kedd (Elza)
  • Főoldal
  • Sport
  • Magyarország nem kapta meg a női kézilabda-világbajnokság rendezési jogát

Magyarország nem kapta meg a női kézilabda-világbajnokság rendezési jogát

MTI- 2017.01.28. 16:21
692
Magyarország a 2021-es és a 2023-as női kézilabda-világbajnokság rendezési jogát sem kapta meg a nemzetközi szövetségtől (IHF), amelynek szombati párizsi tanácsülésén jelölték ki a helyszíneket.
A 2021-es tornának Spanyolország öt városa - Granollers, Badalona, Lleida, Tarragona és Castellón - ad otthont, a 2023-as vb-t pedig Dánia, Norvégia és Svédország rendezi közösen, de a pontos helyszíneket még nem határozták meg.


A spanyolok egyetlen ellenfele a magyar pályázat volt, a skandináv trió pedig a magyarok és az oroszok beadványával szemben nyerte el a lehetőséget.


A magyar szövetséget (MKSZ) az IHF tavaly ősszel értesítette a jelentkezési lehetőségről, miután Magyarország a 2021-es és a 2023-as férfi világbajnokság rendezési jogát sem kapta meg. A pályázat
ban Győr, Veszprém, Budapest, Tatabánya, Szeged és Debrecen szerepelt lehetséges helyszínként.

Minden jelentkezőnek szombaton kora délután kellett bemutatnia anyagát az IHF vezetőtestülete előtt.


"A prezentációnk jól sikerült, jónak tartottuk a koncepciónkat, és a felkérés miatt is nagyon bizakodóak voltunk" - nyilatkozta az MTI-nek Horváth Gabriella, az MKSZ nemzetközi igazgatója, az európai szövetség végrehajtó bizottságának tagja.


Hozzátette, egyelőre nem tudják, mi áll a magyarok számára kedvezőtlen döntés hátterében.


"Nagyon csalódott vagyok, mert sok munkát fektettünk bele, és úgy érzem, nem rajtunk múlt a siker. Akikkel beszéltem, szimpatizáltak velünk, végül mégis más lett a szavazás kimenetele" - nyilatkozta Horváth.


Magyarország 1982-ben és 1995-ben rendezett női világbajnokságot (utóbbit Ausztriával közösen), 2004-ben és 2014-ben pedig Európa-bajnokságot (utóbbit Horvátországgal együtt).


Idén decemberben Németország, 2019-ben pedig Japán ad otthont a világbajnokságnak.

Hozzászólások