Keresés
-18O
Győr
2020.02.23., vasárnap (Alfréd, Jávorka)

Már nem Borkai Zsolt a MOB elnöke

Offmedia- 2017.05.02. 14:28
8858
A mai szavazáson Kulcsár Krisztián legyőzte a győri polgármestert.
Borkai Zsolt 2010 óta töltötte be a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének tisztét, Schmitt Páltól vette át a stafétabotot. Ma azonban tovább kell azt adnia, ugyanis a szervezet mai szavazásán új elnököt választott meg: Kulcsár Krisztiánt.

Forrás:MOB
A döntő körben a vívószövetség delegáltja, Kulcsár 108 szavazatot kapott, míg Borkai 51-et. A harmadik jelölt, Szabó Bence az első körös szavazás után már kiesett.  Az első kör eredménye: Szabó Bence 27 szavazat, Borkai Zsolt 53, Kulcsár Krisztián 83. A két alelnök Deutsch Tamás és Orendi Mihály lett.

Borkai Zsolt a szavazás eredményének kihirdetése után a távirati irodának nyilatkozott:

"...ahogy telnek a percek, kezdem egyre jobban érezni magamat" - mondta Borkai Zsolt. - "Látom a feladataimat, úgy Győrben, mint a sportban. Gondolok itt most elsősorban a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, aminek Győr lesz a házigazdája. A MOB-elnöki tisztségem megszűnt ugyan, és napi kapcsolatom sem lesz a szervezettel, de a sportot és az olimpiát továbbra is népszerűsíteni fogom. Visszafelé soha nem tekintek. Aki minden tőle telhetőt megtesz a munkája során, az a munka elvégzését követően bele tud nézni a tükörbe. Márpedig én bele tudok nézni."

Borkai Zsolt utódjának, Kulcsár Krisztiánnak nem kívánt tanácsokat adni: "Ahogy eddig, úgy szerintem ezután sem keres majd meg, és kéri a véleményemet. De talán ez így is van rendjén, hiszen a MOB és a magyar sport útvesztőiből - bár ezek száma a feladatkörök csökkentésével kevesebb lett - mostantól neki kell megtalálnia a kivezető utat. Ez viszont akkor a leghatékonyabb, ha mindenki a saját bőrén tapasztalja, nem pedig más elmondásaiból szerez róla tudomást."

Hozzászólások