Keresés
-18O
Győr
2019.10.18., péntek (Lukács)

Megállíthatatlan a Győr a Bajnokok Ligájában

MTI- 2016.11.20. 12:27
809
A biztos középdöntős Győr 32-25-re nyert a vendég orosz Rosztov-Don ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében.
Női BL, C csoport, 6. (utolsó) forduló:
Győri Audi ETO KC - Rosztov-Don (orosz) 32-25 (15-12)


A győri Jana Knedlikova dob kapura Anna Vjahirjeva, az orosz Rosztov Don játékosa (j) mellett a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.
Forrás:MTI Fotó: Krizsán Csaba

A találkozónak nem volt különösebb tétje: a Rosztov biztos utolsó volt csoportjában, azaz nem juthatott tovább, és átkerül az EHF Kupába. Az is eldőlt már, hogy a várandós Heidi Lökét nélkülöző győriek hat ponttal - a Midtjylland elleni hazai, valamint a címvédő román CSM Bucuresti elleni oda-vissza győzelemnek köszönhetően - vágnak neki a középdöntőnek. A két csapat október 22-i összecsapásán a Győr 28-27-re győzött idegenben.

A szombati találkozón a felek végig szoros meccset vívtak, hol a Rosztov, hol az ETO vezetett. A szünet előtti hajrá a hazaiaknak sikerült sokkal jobban. A második félidőben már egyértelmű volt az esélyesebb győriek fölénye, és magabiztos sikerrel zárták a csoportkört.

A nap másik összecsapásán a macedón Szkopje nyert Lipcsében. Így az FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnapi, asztraháni találkozójának komoly tétje lesz, mert a végeredményt mindkét gárda továbbviszi a középdöntőbe. Most a Szkopje elleni döntetlennel és vereséggel, valamint az Asztrahanocska elleni hazai sikerrel a Ferencvárosnak három pontja van, amely egy újabb diadallal öt pont lenne.


Vasárnap játsszák:

CSM Bucuresti (román)-Midtjylland (dán) 19.00
B csoport, 6. forduló:
HC Leipzig (német)-Vardar Szkopje (macedón) 22-45 (9-22)
vasárnap:
Asztrahanocska (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria, Asztrahán 13.00

Hozzászólások